Az arany ára csökken, a részvényindexek nőnek – mi lesz a bitcoinnal?

-

A világ országai már készülnek a gazdaságaik újranyitására, a nemzetközi kereskedelem lassacskán gyorsul, a koronavírus legnagyobb gócpontjaiból érkező jelentések pedig csökkenő esetszámokról számolnak be az utóbbi napokban.

Mindezek ellenére a koronavírus elég nagy felfordulást csinált a világgazdaságban, ennek eltakarítása pedig el fog tartani egy ideig.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A legtöbb kiskereskedő csődbe ment, a közép- és nagyvállalkozások bevételei elúsztak, sok dolgozónak pedig lecsökkent a fizetése.
Több mint valószínű, hogy egy gazdasági válság küszöbén állunk. Most mindennél fontosabbak a megtakarítások, mert az ilyen három hónapos leállások még párszor utolérhetnek minket. A legrosszabb pedig még csak most jöhet.

A részvények boldogan növekednek tovább

A részvényindexek a gazdaság fokozatos újranyitásának hírére növekedéssel reagáltak. A német DAX ezen ahéten 300 ponttal (3%) növekedett, az amerikai indexek pedig ma szintén pozitívan nyitottak.
A masszív élénkítéseknek és a gazdaságba történt több billió dollárnak hála a jegybankok könnyedén kezelik a piaci eséseket. Az a növekedés azonban, amelyet az utóbbi 6 héten tapasztalhattunk, csak mesterséges jellegű.

Lufifújás és az emberek meglopása

A nagy európai és amerikai cégek piaci kapitalizációja egyre fújódik, a piacon pedig úgy keletkeznek lufik, hogy közben a közép- és kisvállalkozások sorban mennek csődbe, a munkanélküliség pedig rekordértékeket ért el.
A részvényindexek csak számok, azok növekedése azonban jól tükrözi a gazdaság teljesítményét is.
Hogy ezek a kitalált számok tovább növekedjenek, és hogy a gazdagok még gazdagabbak lehessenek, a jegybankok a nemzeti valuták hatalmas elértéktelenítését okozzák, amellyel kvázi a dolgozó embereket lopják meg.
A gazdagok gazdagodnak, a szegények szegényednek. Persze így van ez minden válság idején. Eléggé lehetséges, hogy ez lesz az első olyan krízis, amelyben az arany csökkenni, a részvények pedig növekedni fognak.
És tudjátok, miért 🙂

Plafonba ütközött az arany

Az arany árfolyama úgy néz ki, elérte lokális csúcsát, most pedig már három egymást követő napja csökken az értéke.

Az 1740-1750 dolláros dupla csúcs nincs messze az eddigi rekordjától, amely 1920 dollár volt 2011 augusztusában.
Fennáll a lehetősége, hogy ez a rekord megdől az idén, a nemesfém értéknövekedése azonban nem túl kedvező a gazdaság számára.
Az utóbbi 6 hétben olyan helyzet állt elő, hogy a részvények és az arany egymással párhuzamosan növekedtek – egy egy nagyon érdekes szituáció.
Az egyik piacnak előbb vagy utóbb meg kell majd fordulnia, jelenleg pedig úgy néz ki, hogy ez az aranyé lesz. Ha a gazdaságok újranyitása sikeresen alakul, az aranyra további csökkenések várnak.

Mi lesz a bitcoinnal?

A bitcoin eddig leginkább az olyan reszvényindexekkel korrelál, mint az S&P500 vagy a Dow Jones. Az indexek növekedése tehát a kriptopiac számára kedvező.
Régóta spekulálnak arról, hogy nem vált-e már véletlenül el ettől a piactól, eddig azonban nem néz ki úgy.
Vasárnap újabb helyi csúcsot ért el, ami azt jelentheti, hogy nemsokára a részvények is nagyobb magaslatokra juthatnak.

Olvastad már? A Binance az aggodalmak ellenére is bányászközösséget indít

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!