El Salvadorban bitcoint használnak, akik nem tudnak bankszámlát nyitni

-

A Bitcoin olyan pénzügyi rendszerként jött létre, amely harmadik felek – bankok, kormányzatok – közreműködése nélkül tud funkcionálni.
Emellett a bankszámlával nem rendelkezők számára is lehetőséget nyújt, hogy a pénzeszközeiket digitálisan tárolják, és azokat egymás között cseréljék, felhasználják.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Jelenleg ez a világkép még csak hosszú távú vízióként létezik, egy El salvadori faluban, a Bitcoin Beach-en mégis napi valósággá vált. Ott a bitcoin már lecserélte a hagyományos pénzrendszert.

A krízis során jó szolgálatot tesz a bitcoin

A nemzetek világszerte pénzügyi problémákkal küzdenek, a koronavírus a lezárások miatt komoly gazdasági következményekkel jár, és sokan próbálkoznak csökkenteni a lehetséges károkat.
A nagy gazdaságok, mint amilyen az USA, vagy Kína, szintén szenvednek, de a főleg készpénzzel működő régiók, a bankszámlával nem rendelkező lakosok tömegével jelenleg megbízható pénzrendszer nélkül maradtak.
A dél-amerikai ország, El Salvador partvidékén van egy falu, amelyet mostanában már Bitcoin Beach néven emlegetnek, és ahol a helyiek szinte teljes egészében áttértek a bitcoin használatára a mindennapi bevásárlásaik során.


A település hivatalos Twitter-csatornáján megosztott videón népszerűsítik a bitcoint, egészen pontosan egy mobilfizetéssel kiegyenlített tojásvásárlás példáján bemutatva.
Ez a megoldás, a fizikai készpénz kerülése nemcsak ideális, de jelen esetben a WHO ajánlásai között is szerepel, mint javasolt intézkedés a járvány időszaka alatt.
A videón is látható fizetés közvetlenül bitcoinnal valósult meg, nem bankszámla, Venmo, vagy más fizetési szolgáltatás segítségével.

A helyiek a bitcoint a sebessége miatt is kedvelik, de fontosabb szempont, hogy a régióban sokan nem tudnak hagyományos banki szolgáltatásokhoz jutni.
Miközben a vírushelyzet az egész világon komoly hatásokkal jár, El Salvador esetében a bitcoin megmutatta, hogy olyan pénzügyi megoldásként használható, amely teljesen digitálisan tud létezni.
Egyedül a múlt hónapban több, mint 5 BTC került kiosztásra a helyi lakosok között, hogy a kisvállalkozások talpon maradjanak, és a területen élő mintegy 350 család hozzájuthasson a szükséges javakhoz, mégpedig a bitcoin előnyeinek köszönhetően.


A BTC az előző gazdasági válság során jött létre, és a jelenlegi alkalmával is már megmutatta, hogy milyen hasznos tud lenni.
Nem csak, hogy pénzügyi szolgáltatásként használhatják bankszámla nélkül, ellenáll az inflációnak is, és érintésmentes fizetés is megvalósítható vele.
Ahogy a kisebb gazdaságok bedőlnek a válság miatt, a bitcoin továbbra is bizonyítja a hasznosságát, mint pénzrendszer a banknélkülieknek, bárhol éljenek is a világon.

Olvastad már? A Matrixport is engedélyezte a bankkártyás kriptovásárlást

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!