Kim Dzsongun állítólagos halála és az észak-koreai bitcoinkészlet

-

Az elmúlt hetek során sok hír foglalkozott az észak-koreai vezető egészségügyi állapotával, akiről egy bennfentes azt állítja, hogy jól van.
Alejandro Cao de Benós, a dél-koreai külügyminisztérium képviselője április 28-án azt mondta, hogy Kim Dzsongun jó egészségnek örvend.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Ez a kijelentés szembemegy azon médiahírekkel, melyek szerint a vezető kritikus állapotba került, sőt, egyes hírek szerint el is hunyt.

Észak-Korea helyet hagy a kriptopénzeknek

Cao de Benós azt is elmondta, hogy nem erősítheti meg a pletykákat az ország bitcoinkészletéről, de úgy véli, hogy a kriptopénzek helyet kaphatnak az észak-koreai társadalomban.
Észak-Korea korábban megrendezett egy sok port kavaró kriptopénz- és blokklánckonferenciát, amelyben Cao de Benós keze is benne volt.
A világ hatóságai amiatt aggódnak, hogy Észak-Korea kriptopénzekkel próbálja megkerülni a gazdasági szankciókat.
Cao De Benós egy 2013-as interjúban azt mondta, hogy a szankciók jelentősen hátráltatják a külföldi befektetéseket:

„mégis hogyan tudnánk több millió eurót küldeni Kanadából Phenjanba, ha az USA még egy 100 dolláros utalást is letilt!”

Cao De Benós szerint:

„A kriptopénzek jó fegyverek a kapitalizmus ellen.”

Cao De Benós állítólag az egyetlen nyugati ember, akit az észak-koreai kormány alkalmaz.
Emellett egy spanyol arisztokrata, aki saját elmondása szerint már több mint két évtizede az észak-koreai kormány Külügyi Kulturális Bizottságának képviselője.

Spekuláció Kim Dzsongun haláláról

Az egész világ azon spekulál, hogy mi lehet az észak-koreai diktátorral, miután nem jelent meg a nagyapja születési évfordulóján tartott eseményen.
Egy, az Express újságban megjelent cikk is további spekulációra adott okot, miután azt írták, hogy Kim Jojong, a diktátor húga hirtelen népszerűbb lett az ország elitjei között.
Tovább bonyolítja az ügyet, hogy Donald Trump – saját elmondása szerint – tudja milyen állapotban van Kim Dzsongun, de nem mondja el senkinek. Más hírek szerint a diktátor csupán egy fényűző nyaraláson vesz részt, hogy elmeneküljön a koronavírus elől.
A kriptoközösség egyes tagjai attól tartanak, hogy az ország megválhat kriptokészletétől, ha vezérük valóban meghalt.

Olvastad már? Az arany ára csökken, a részvényindexek nőnek – mi lesz a bitcoinnal?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!