Medve fordulatra figyelmeztet egy sikeres elemző

-

Egy kriptoelemző, aki korábban azt jósolta, hogy a bitcoin visszaállhat 8000 dollárra most medve fordulatra figyelmeztet.
„Mostantól eladó vagyok.” – állította az elemző, miután a bitcoin március 12-e óta először zárt 7800 dollár fölött, „a rendelések lendületének megcsappanása miatt” a hétfői kereskedelmi nap folyamán.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Az elemző ezzel arra utalt, hogy a bitcoin többször is visszapattant a 7700-7800 dolláros szintről az elmúlt 4 nap során.


Az elemző a népszerű „forgalomprofil” technikai mutatóra alapozta jóslatát. Ez azt méri, hogy bizonyos árfolyamszinteken mekkora a kriptopénz forgalma egy adott időkereten belül. Az elemző összevetette ezt a Fibonacci visszahúzódási szintekkel, hogy megkapja a maximális egybeesési pontot.
Úgy tűnik, hogy a napi grafikonon a 8000 dolláros szint magasabb forgalommal rendelkezik.
Ez egybeesik egy kritikus Fibonacci-szinttel, így tovább nő annak az esélye, hogy a kereskedők aktívabbak lesznek, és eladják pozíciójukat, hogy rövid távon profitokhoz jussanak.

Összetartó medvék

Az elemző jóslata után Tyler D. Coates is hasonló jóslatot mondott, aki egy ismert kriptoderivátum-kereskedő.
Az elemző a múlt héten egy logaritmikus grafikon szemléltette a bitcoin áremelkedését, amely már 2012 óta megbízhatóan mutatja a támasz és ellenállási szinteket.

A március 12-ei hatalmas eladások egy egyszeri alkalom volt, amely a logaritmikus ábra támaszszintje alá küldte a bitcoin árfolyamát, ahogy az a fenti ábrán is látszik. Ez a hirtelen mozgás a támaszszintből ellenállási szintet csinált, így a bitcoinnak vissza kellett szereznie hosszú távon bika kilátásait.
Az eddigi támasz, amelyből ellenállás lett a 8100-8200 dolláros szinten áll, amely nagyon közel van Light Crypto lehetséges 8000 dolláros visszahúzási szintjéhez.

Mindeközben a bitcoin lehetséges katalizátorai

Elemzők szerint a 8000-8200 dolláros szintet még a feleződés előtt elérhetjük. Ez az esemény lényegében 1800-ról 900-ra csökkenti a naponta megjelentő új bitcoinok számát, így a növekvő kereslet ellenére csökkent a készlet növekedése.
A legnagyobb hívők szerint a feleződéssel akár 100 000 dollárig is emelkedhet a bitcoin árfolyama.
Ugyanakkor a Fed 2,3 billió dollárt pumpált a gazdaságba egy élénkítőcsomaggal, emellett a kamatokat is 0 alá csökkentik, így a bitcoin fontos eszköz lehet az infláció ellen.
Ez a csata most a bitcoin aggasztó technikai mutatói és az erős alapok között fog eldőlni.

Olvastad már? Jack Dorsey elárulta, hogy miért ekkora bitcoinhívő

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!