Bitcoin korrekció közeledhet, ahogy a részvények lefelé fordulnak

-

Az USA részvénypiaca megtorpant, és lejtmenet következhet, ez pedig növeli a nagyobb korrekciótól való élelmet a bitcoin esetében is.

A Goldman Sachs elemzői arra jutottak, hogy az SP500 index 20%-át az öt legnagyobb cég teszi ki. Az USA piaca a februári csúcs alatt jár 17%-kal, viszont a medián 28%-kal fölötte van.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Ez az úgynevezett piaci szélesség, mint indikátor historikusan arra utalhat, hogy fordulat következik.
David Kostin elemző arra is rámutat, hogy ez játszódott le az 1990-es és a 2008-as válságok alkalmával is, valamit a szignál feltűnt a 2011-es és 2016-os, valamint a technológiai buborékot követő lassulásnál is.

Forrás: Goldman Sachs, Bloomberg

A bitcoin is bajba kerülhet

Az elmúlt hetekben a részvények és a bitcoin között egyre pozitívabb korrelációt figyelhettünk meg, most viszont megérkeztek a medvés jelek. A korreláció jelenleg a rekordmagas 0,17-es értéket mutatja az SP500 és a BTC között.
A korreláció a koronavírus gyors terjedése miatti pánik után tűnt fel, így sok elemző úgy véli, a befektetők elsősorban a bitcoin profitjából fedezik a veszteségeiket.
Egy ismert kriptós elemző, Josh Rager szerint „ha az SP500-at nem döntik be, a BTC is tartani fogja a hatezret.”
Az SP500 mozgását jelenleg előrejelzőnek vélik a bitcoinra nézve. Így ha az USA piaca esni kezd, a befektetők eladják a coinjaikat, realizálva a rövid távú hasznot, viszont így az eladói nyomás csökkenteni fogja az árakat.

Eközben viszont a dollár és a BTC közti korreláció továbbra is negatív. A koronavírus mind az USA területén, mind azon kívül megnövelte a dollár iránti keresletet, így ez lehűtheti a bitcoin bikás hangulatát.
Az USA részvénypiacának komor kilátásai a kriptopiacra is jelentős hatással lehetnek. A szakértők úgy vélik, a jelenlegi korreláció az SP500 és a BTC között mindössze rövid távon igaz, és hamar vége lesz.
A bitcoin nemsokára megéli a legújabb felezését, a FED viszont ezzel egy időben éppen elárasztja a bankrendszert az újonnan nyomtatott dollárok billióival.
Vannak olyan várakozások is, hogy a bitcoin limitált készlete elég vonzó lesz a befektetőknek ahhoz, hogy a tőkéjüket inkább abban tartsák.

Olvastad már? Jack Dorsey elárulta, hogy miért ekkora bitcoinhívő

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!