Kétéves mélyponton a Bitcoin-bányászati bevétel

-

A teljes Bitcoin-bányászati bevétel – a blokkjutalmak és tranzakciós díjak – amerikai dollárban kifejezve 11,67 millió dollárra esett vissza, ami utoljára 2020. november 2-án volt, amikor a Bitcoin kereskedési ára 13.500 dollár körül volt.

A Bitcoin-bányászok által szerzett bevétel kétéves mélypontra esett a gyenge piaci teljesítmény és a növekvő hálózati nehézségek közepette megnövekedett számítási igény miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin hashráta folyamatos csökkenése az elmúlt hónapban azonban lehetővé tette a bányászok számára, hogy behozzák a veszteségeket.

Bár a jelenlegi 16.500 dollár körüli piaci ár a bányászati bevételek nyilvánvaló növekedését sugallja, olyan tényezők, mint a nagyobb bányászati nehézség és az emelkedő energiaárak hozzájárulnak a dollárban kifejezett bevétel csökkenéséhez.

A fentieket tetézi, hogy egy Bitcoin-blokk bányászatának nehézsége az egekbe szökött, közel 37 trilliós értékre – ami arra kényszeríti a Bitcoin-bányászokat, hogy több energiát és számítási teljesítményt költsenek a versenyképesség megőrzése érdekében.

Az elmúlt három hónapban azonban a Bitcoin-hálózat hashrátája folyamatos csökkenésnek volt tanúja.

A hashráta 225,9 exahash/másodperc (EH/s), ami 28,6%-kal kevesebb a 2022. október 31-i 316,7 EH/s-os rekordhoz képest.

A hashráta egy olyan biztonsági mérőszám, amely segít megvédeni a Bitcoin-hálózatot a dupla költéses támadásoktól.

A dolgok nagy egészét tekintve azonban a közösség által hozott ideiglenes intézkedések közé tartozik az olcsóbb bányászhardverek beszerzése és az alacsony energiaárakkal rendelkező joghatóságokba való áttelepülés.

Eric Adams, New York polgármestere úgy véli, miszerint az a cél, hogy New York kriptoközponttá váljon, összekapcsolható a kriptobányászathoz kapcsolódó környezeti költségek megfékezésére irányuló állami szintű erőfeszítésekkel.

„Együtt fogok dolgozni a törvényhozókkal, akik támogatják és azokkal, akiknek aggályaik vannak, és úgy hiszem, hogy egy nagyszerű közös pontra fogunk jutni” – mondta Adams, miközben elárulta, hogy a város együtt fog dolgozni a törvényhozókkal, hogy megtalálják az egyensúlyt a kriptoipar fejlődése és a törvényhozási igények között.


Olvastad már? Drasztikusan lecsökkent a tokenizált bitcoin mennyisége

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!