A rövid távú előrejelzések között szerepel egy mélyebb merülés 40.000 dollár felé, de egy visszatérés az 50.000 dolláros határ fölé is.

A Bitcoin (BTC) csütörtökön komoly déjà vù-érzetet keltett a kereskedőkben, miután az 50.000 dollár elleni újabb támadás határozott elutasítással végződött.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Megingott a bitcoin optimizmusa

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a Bitstampon 46.540 dolláros helyi mélypontra esett, miután órákkal korábban átlépte a 49.300 dollárt.

Az akció a rangebound viselkedés folytatása, ami úgy tűnik, hogy bebetonozza a régi ellenállást az 51.000 dollárnál. A medvéknek továbbra hiányzik a mennyiség és a lendület, hogy a területet támaszra fordítsák.

Annak ellenére, hogy a 46.000 dolláros tartomány közepén tartott szünetet, a bitcoin nem csábított sokakat a long pozíciókhoz a nap folyamán. Crypto Ed népszerű kereskedő pedig egy újabb megkönnyebbülési rali lehetőségét szemlélte, mielőtt egy még mélyebb áresés következne be.

Mások optimistábbak voltak, köztük a CryptoQuant on-chain analitikai szolgáltatás piaci frissítéseinek közreműködői.

Az egyik elemző a nap különböző frissítéseinek egyikében azt jósolta, hogy a BTC árfolyamának 47.000 dollár alatti elmozdulása egy „hamis merülés” lenne, és az eredmény az 50.000 dolláros határ sikeres átlépése lenne.

A BTC/USD vételi oldalának támogatottsága eközben csütörtökön egyre fogyott.

Forrás: Material Indicators/Twitter
Az ether közeledik a 3000 dolláros újrateszteléshez

A bitcoinéhoz hasonló kép alakult ki a főbb altcoinok esetében is.

A piaci kapitalizáció szerinti top 10 kriptovaluta közül egyik sem könyvelhetett el jelentős, 24 órás nyereséget, míg ugyanígy alig volt, amelyik elmozdult volna valamelyik irányba.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az Ethereum (ETH) egy hajszálon tartotta a 3000 dolláros támaszt, míg a Cardano (ADA) több heti hozamát is eltörölte, de még így is csaknem 20%-kal emelkedett az elmúlt hét napban.

Forrás: TradingView

Olvastad már? Miért éppen a Bitcoin? – Új, ingyen letölthető ekönyv

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.