Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

-

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli adatokból.

A hálózati aktivitás növekedése egy hosszabb visszaesési időszakot követ, amikor az NFT eladási volumen és a DeFi összértékének zárolása (TVL) új mélypontra zuhant.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum NFT és DeFi ökoszisztémája

A CryptoSlam adatai szerint novemberben az Ethereumban jegyzett NFT-k 348,61 millió dolláros értékesítési volument regisztráltak.

ez az első alkalom február óta, hogy a lánc hónapról hónapra (MoM) emelkedő értékesítési volument könyvelhetett el.

Forrás: CryptoSlam

Összehasonlításképp: az Ethereum februárban 949,49 millió dolláros NFT értékesítési volument regisztrált.

Mivel azonban az év első és második negyedévében a medvés hangulat az egész kriptopiacot feldúlta, az NFT kereskedési aktivitás erősen visszaesett.

Az NFTGo adatai szerint az általános NFT piaci kapitalizáció február 20-án 10 milliárd dolláron tetőzött, azóta pedig csökkenő tendenciát mutat.

Február és október között az Ethereum NFT értékesítési volumene 82%-kal esett vissza.

Az általános piaci hangulat azonban novemberben javult, ami az NFT-kereskedelmi aktivitás újbóli fellendüléséhez vezetett.

A múlt hónapban az általános NFT piaci kapitalizáció 39%-kal nőtt. Az általános piac növekedését tükrözve az Ethereum MoM értékesítési volumene 108%-kal emelkedett.

Ami a DeFi vertikumát illeti, a TVL-ben is növekedést tapasztalt. A DefiLlama adatai azt mutatták, hogy november 1. és 30. között a lánc TVL-je 15%-kal nőtt.

Forrás: DefiLlama

A hálózat TVL-je a cikkírás idején 26,64 milliárd dollár volt, ami július óta a legmagasabb érték.

De van egy bökkenő…

Bár az NFT és DeFi aktivitás növekedése jót tesz a lánc számára, ez az altcoin iránti jelenlegi megnövekedett kereslet miatt az ETH kínálatának esetleges megugrását eredményezheti.

A CryptoQuant elemzője, Nino álnéven azt találta, hogy az NFT és DeFi aktivitás újraéledése az Ethereum hálózaton a tőzsdékről történő ETH kivonási tranzakciók standard eltérésének (SD) növekedéséhez vezetett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez azt jelenti, hogy az ETH átlagos kivonási tranzakciómérete egyre változékonyabbá válik. Más szóval, több a nagy és a kis kivonási tranzakció, mint korábban.

Nino az ETH történelmi teljesítményéből kiindulva elmondta:

„Ahogy a korábbi buborékos időszakokban, ha a DeFi és az NFT-k iránti kereslet megugrik, az megnövekedett ETH-kínálatot tesz szükségessé. Ez az árfolyamának nagyobb volatilitásához vezethet”.

Érdekes módon a múlt havi NFT és DeFi aktivitás emelkedés ellenére a kínálata továbbra is csökken.

Az Ultrasound.money adatai azt mutatták, hogy az elmúlt hónapban 32 012 ETH token került ki a forgalomból mintegy 66,95 millió dollár értékben.

Forrás: Ultrasound.money

Olvastad már? Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!