Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

-

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett.

SBF-t „megzsarolta”

A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany Fonggal beszélgetve Gene Borello volt rab azt állította, hogy az FTX alapítója egy időben öngyilkossági megfigyelés alatt állt, és több napig nem evett és nem zuhanyozott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Borellót és Sam Bankman-Fried-et egymás mellett helyezték el a brooklyni Metropolitan Detention Centerben, miközben az FTX alapítója arra várt, hogy előadhassa az álláspontját.

Borello azt állítja, hogy egy rabtársa azzal próbálta megzsarolni a „félénk” Sam Bankman-Friedet, hogy azt javasolta neki, fizessen egy rabtársának „védelemért”, azt állítva, hogy „tudták, hogy sok pénze van”.

Ezt követően Borello szembeszállt a rabbal Bankman-Fried védelmében, ami fizikai összetűzéshez vezetett, ami miatt Borello egy kis időt magánzárkában töltött.

„Látszott rajta, hogy nem akart ott lenni” – mondta Borello Bankman-Friedről. „Egyszerűen csak ideges volt.”

SBF büntetésének időtartama

Borello továbbá azt állította, hogy Bankman-Fried „egyszerűen nem értette meg”, hogy akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

A Fongnak az FTX alapítójával folytatott állítólagos beszélgetése szerint Bankman-Fried azt mondta, hogy szerinte „körülbelül 50/50″ az esélye, hogy börtönbüntetés nélkül megússza.

„Úgy gondolta, hogy csak húsz évet kaphat” – mondta Borello.

Bár Bankman-Fried ítélethirdetése csak 2024. március 28-án esedékes, az FTX volt vezérigazgatója és alapítója legfeljebb 115 év börtönbüntetésre számíthat, amivel Borello nem ért egyet.

„Azt akarja mondani, hogy egy fickó, aki pénzt lopott, életfogytiglani börtönbüntetést kap, és soha életében nem ártott senkinek?” – tette hozzá. Borello Fongnak. „Ezzel nem értek egyet.”

Bankman-Friedet november 2-án bűnösnek találták hét különböző, csalással kapcsolatos vádpontban, egy hónapig tartó fárasztó tárgyalást követően, amelyben több korábbi társa és legközelebbi barátja is tanúskodott ellene.

Arra a kérdésre, hogy Bankman-Fried számított-e a bűnös ítéletre, Borello nemmel felelt.

„Nem aggódott az ügy miatt” – állította Borello.

„Nagyon érdekes személyiség”

A tárgyalása előtt Bankman-Fried-et 250 millió dolláros óvadék ellenében engedték ki a börtönből, ami az egyik legnagyobb óvadék az Egyesült Államok történetében.

Lewis A. Kaplan bíró azonban augusztusban visszavonta azt, miután bebizonyosodott, hogy Bankman-Fried tanúk befolyásolását kísérelte meg.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Borello figyelmeztette Bankman-Friedet, hogy Lewis A. Kaplan bíróról is, akit szerinte „New York déli kerületének leggonoszabb bírójának” neveztek.

Borello, aki jelenleg szabadlábon van, a per kezdete előtt nem beszélt az FTX alapítójával.

„Nagyon érdekes személyiség volt” – mondta Borello. „Ennyit elmondhatok.”

Olvastad már? 4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!