Szakértők szerint július közepén már elindulhat az Ethereum ETF

-

A tőzsdén kereskedett alapok szakértői továbbra is bíznak abban, hogy július közepén elindul egy Ethereum ETF, de ez nem tükröződik a mögöttes eszköz árfolyamában, amely ismét visszaesett.

A vagyonkezelők optimisták azt illetően, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet július közepéig jóváhagyja az Ethereumba közvetlenül befektető első amerikai ETF-eket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC július 8-ig adott határidőt az ETF-kérelmezőknek a frissített dokumentumok és a módosított S-1-ek benyújtására, és a bejelentések további fordulóira is sor kerülhet.

A július 8-án esedékes beadványok után további körre kerülhet sor – jelentette a Bloomberg az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.

Az Ethereum ETF-ek reménysugara

A SEC által a kibocsátóknak a közelmúltban adott visszajelzések kisebb kérdéseket tartalmaztak, amelyekkel már foglalkoznak – tette hozzá a jelentés.

Steve Kurz, a Galaxy Digital vagyonkezelési vezetője a Bloombergnek elmondta, hogy az Ethereum ETF-et a következő hetekben jóváhagyhatják.

„Ez csak kirakatügy, a SEC elkötelezett. Már hónapok óta ezt csináljuk. A Bitcoin ETF esetében is megtettük, a termékek lényegében hasonlóak – ismerjük a vízvezetékeket, ismerjük a folyamatot.”

Az olyan nagy vagyonkezelők, mint a BlackRock, a Fidelity, az Ark 21Shares és az Invesco folyamatban lévő beadványokkal rendelkeznek, de sok kibocsátó még nem tette közzé az alapok díjait, ami a kereskedés megkezdése előtt szükséges lépés.

Az sem világos, hogy az Ethereum ETF-ek hasonló keresletet fognak-e generálni, mint a spot Bitcoin ETF-ek, amelyek a januári indulásuk óta 52 milliárd dollárnyi eszközt gyűjtöttek össze.

Elemzők becslései szerint az Ethereum ETF-ek forgalma a Bitcoin ETF-ek forgalmának 10-15%-át teheti ki, és az ETH-árak akár 30%-ot is eshetnek a bevezetést követően.

A K33 Research kriptokutató cég azonban arra számít, hogy az Ethereum júliusban felülmúlja a Bitcoin teljesítményét.

„Az ETF-ek a nyár előrehaladtával és az áramlások felhalmozódásával szilárd katalizátorai a relatív ETH-erősségnek, és a jelenlegi ETH/BTC-árakat határozottan alku tárgyának tekintem a türelmes kereskedők számára” – írta a K33 vezető elemzője, Vetle Lunde július 2-i jelentésében.

A bitcoint potenciális eladási nyomással fenyegeti a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó közel 9 milliárd dollár értékű BTC közelgő elosztása.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

ETH árcsökkenés

Az Ethereum ára ma nem mutat pozitív lendületet. Az eszköz 3%-ot esett, és a szerdai, ázsiai kereskedés során 3.342 dolláros napközbeni mélypontra esett.

Az ETH a hét elején tíznapos csúcsot döntött a 3.500 dollár fölött, de árnyékban maradt a nagy testvérével szemben, mivel a kriptopiacok nem tudták áttörni az ellenállást, és ismét visszaestek.

Az Ethereum jelenleg 17%-kal marad el a 2024-es, 4.000 dollár feletti csúcsától és 31%-kal a 2021. novemberi csúcsától.

Olvastad már? A szakértő elemzi a Bitcoin árfolyam gyengülése mögött álló tényezőket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!