JPMorgan Bitcoin figyelmeztetést ad ki

-

A JPMorgan amerikai bankóriás figyelmeztette a kriptopénz-befektetőket, hogy a Bitcoin még nincs túl a nehezén

A JPMorgan amerikai bankvállalat továbbra is óvatos álláspontot képvisel a kriptovalutákkal kapcsolatban – derül ki legfrissebb, április 23-án közzétett jelentéséből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A JPMorgan szerint jelenleg a kriptopénzpiac a bikás katalizátorok hiányától szenved, miután az ETF-beáramlások elapadtak.

JPMorgan
Forrás: X

A bank elemzői ugyanakkor a megemelkedett pozícionálást, az elmaradó kockázatitőke-finanszírozást (VC) és a jelenlegi előállítási költségeket nevezték meg a fő medvés katalizátoroknak, amelyek hozzájárulnak a folyamatos eladási nyomáshoz.

A múlt hónapban a JPMorgan azt jósolta, hogy a Bitcoin feleződését beárazták, hideg vizet zúdítva ezzel néhány bikás előrejelzésre.

Már februárban azt mondta, hogy a legnagyobb kriptopénz árfolyama akár 42.000 dollárig is lezuhanhat a felezési eseményt követően. A bank azt is előre jelezte, hogy egy-egy érme előállítási költsége nagyjából megduplázódhat.

Nagyjából ebben az időben a Bitcoin-bika Mike Novogratz is arra figyelmeztetett, hogy a Bitcoin-piac kezd eltelni.

A bitcoin árfolyama márciusban a jelenlegi történelmi csúcsra, 73.737 dollárra szökött márciusban, és nyolc egymást követő zöld havi gyertyát könyvelhetett el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azonban áprilisban drámai korrekciót tapasztalt, majd májusban tovább zuhant a katasztrofális ETF-kiáramlások és makrogazdasági aggodalmak miatt.

A kriptopénz zászlóshajója jelenleg 59.110 dolláron kereskedik.

Közben a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon nemrégiben megduplázta a Bitcoinnal szembeni régóta tartó kritikáját, és a legnagyobb kriptopénzt „csalásnak” és „Ponzi-sémának” nevezte.

Azt is előre jelezte, hogy a kriptovaluta zászlóshajója nem lesz fizetőeszközként. Ugyanakkor még mindig lát némi értéket a blokklánc technológiában.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!