Jól járhat-e az Arbitrum és az Optimist, ha felmegy az ETH árfolyama?

-

Az Ethereum hálózat két második rétegű protokollja, az Arbitrum és az Optimist 15%-os csökkenést élt át a közelmúltban.

Az elemzők most azt latolgatják, hogy vajon az ETH erősödése jó hatással lenne-e az árfolyamukra?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ARB és az OP tokenek egyaránt erősen korrelálnak az ETH árával, és annak ralija után meredek emelkedésbe kezdtek január első dekádjában.

Azóta viszont a hegymenet megtorpant, és mindkét token két számjegyű visszahúzódást élt meg az elmúlt hét napos periódusban.

Január 12-én az ARB még 4,25 dolláron állt, ma viszont már csak 3,23-ért cserél gazdát. Az OP elérte a 3 dollárt, majd mostanra 1,86-ra húzódott vissza.

Mikor az ETH árfolyama emelkedni kezdett, mindkét altcoin nagyobb kilengéssel reagált. A befekttők nagy bánatára viszont ez nem csak felfelé, de lefelé is igaznak bizonyult.

A rali lecsendesülése után az ETH 5,34%-os korrekciót tapasztalt, de az ARB és az OP bőven két számjegyű eséssel reagált.

Szakadék előttünk

Az elemzők szerint van rá esély, hogy további zuhanás következhet az ARB számára, hiszen a kereskedési volumen kicsinek tekinthető, amely arra utal, hogy a kereskedők nem nagyon érdeklődnek a token iránt.

A jelenlegi ár támasznak tekinthető, de ha ez nem tart ki, akkor 1,7 dollárig ereszkedhet az ár.

Arbitrum
Forrás: tradingview.com

Vannak indikátorok, amelyek alapján ez nagyon valószínűnek tűnik. A lefelé tartó momentumot erősíti a 20 és az 50 napos mozgóátlagos lefelé történő áttörése is, mindkettő további lehetséges esést vetít előre.

A baj nem jár egyedül

Az OP token előtt sem állhat fényesebb jövő, hiszen a grafikont megvizsgálva látható, hogy 4 órás időtávon kifejezetten medvés az elénk táruló kép, a mozgóátlagok ereszkedni kezdtek, ezt pedig áresés szokta követni.

Az elemzők szerint innen akár 3 dollárig eshet az ár.

Az adatokat megfigyelve látható, hogy a hálózatra érkező pénz mennyisége is csökken, és szinte alig tapasztalható vásárlói érdeklődés.

Amennyiben a 3,25 dolláros támasz elesik, akkor az elemzők szerint akár 2,5 dollárig zuhanhat az árfolyam, amely a decemberi aljat jelentené.

Forrás: tradingview.com

A hálózati mérőszámokat figyelembe véve mind az Arbitrum, mind az Optimism esetében látható, hogy növekedést tapasztaltak az aktivitásban, mikor a bitcoin ETF elfogadásra került.

Az aktív címek számában jelentős növekedést tapasztalhattunk, amely a szakértők szerint annak a jele, hogy nagyobb létszámú új befektető érkezett a területre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cikk írása pillanatában mindkét hálózaton csökkenőben van az aktivitás, amely arra utal, hogy a kezdeti fellángolás alábbhagyott, és az igény visszatért a korábbi, alacsonyabb szintjére.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A 3+1 legjobb kripto, amelyeknek igenis helye van a 2024-es portfóliódban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!