17 év börtön várhat az OneCoin ügyvédjére

-

Az OneCoin csalásban aktívan részt vevő Mark Scott, a projekt ügyvédje akár 17 év börtönt is kaphat, ha a bíróság az ügyészség javára dönt a kérdésben.

Scott jogi csapata enyhébb, öt éves büntetést szeretne kiharcolni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Scott a vádak alapján kulcsszerepet játszott az OneCoin-csalás felépítésében, és több millió dollárnyi pénzt mosott tisztára a rendszeren belül.

A nemrégiben beadott vádirat alapján az ügyben eljáró New yorki bíróságtól legalább 17 éves büntetést kért az ügyész, Damian Williams.

A vádak szerint Scott önként csatlakozott az OneCoin alapítója, a CryptoQueen néven ismert Ruja Ignatova csapatához, és teljes munkaidőben végezte a pénzmosást Karl Sebastien Greenwood, a másik alapító közreműködésével.

„A vádlott aktívan részt vett a bűnszervezet munkájában, és semmiféle megbánást sem tanúsított emiatt, valamint semmiféle felelősséget sem akar vállalni a tetteiért. A büntetésnek arányban kell lennie a bűncselekmény súlyával.”

Az ügyészség kiemelte, hogy Scott tisztában volt vele, hogy a OneCoin egy csalás, ennek ellenére folyamatosan hazudott róla, és számos dokumentumot meg is hamisított, amelyek felfedhették volna a kapcsolatát a céggel, vagy Ignatovával.

OneCoin
Forrás: PACER

A gyanú alapján a kapcsolatait és a jogászi státuszát kihasználva igyekezett elrejteni a kommunikációját a hatóságok elől, és a tettei jelentőségét figyelembe véve a 17 éves börtönbüntetés nem tekinthető eltúlzottnak.

„A pénzmosást végző szereplők gyakran biztos távolságban működnek, messze a csalás többi résztvevőjétől, mégis kritikus fontosságú feladatuk van. Az olyan pénzmosást végzők, mint Scott, biztosítani tudják a csalások működését, nélküle az OneCoin egyszerűen becsődölt volna, mégpedig sokkal hamarabb.”

Az OneCoin ügyvédje 2019 novemberében lett elítélve pénzmosás és csalás előkészületeivel, és a jogi védelmét ellátó csapat öt éves börtönbüntetést javasolt számára.

2023 szeptemberében Greenwood kapott 20 éves büntetést csalás és pénzmosás miatt, emellett 300 millió dollárt kell visszafizetnie az OneCoin károsultjai számára.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Irina Dilkinska, az OneCoin egy másik tisztviselője 2023 novemberében lett bűnösnek találva, és most februárban fogják kihirdetni a végső ítéletet az ügyében.

Ruja Ignatova a mai napig szökésben van, dacára annak, hogy ő a főszereplő az OneCoin mögött.

Az FBI 10 legkeresettebb bűnözőjének a listáján is fent van csalás, pénzmosás, és értékpapír-csalás miatt.


Olvastad már? A Litecoin (LTC) drámai visszatérést mutat, út a 80 dollár felé?

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!