A 2017-es év nem csak a kriptopénzek szempontjából volt emlékezetes. Az amerikai tőzsdepiac szintén átesett eddigi legnagyobb bikafutamának egyikén.

Olvastad már? A Weiss értékelése szerint itt az idő bitcoint venni 

Az Apple (APPL) vagy az Alphabet (GOOGL) részvényei szintén több mint 100 százalékot növekedtek.

A bitcoin ugyanakkor még nagyobb hozamot generált ugyanebben az időszakban. Az év elején még csak 1.000 dollárt érő token 2017 végére akkor elképzelhetetlen 20.000 dollárra ugrott. Ezzel megdöntötte addigi rekordját, majd több mint 80 százalékot zuhant a mostani nagyjából 3.400 dolláros árra.

Ugyan kellemetlen időszakon van túl – a bitcoin az utóbbi két évben mégis kiemelkedően magasabb hozamot termelt, mint az Apple.

Bitcoin

Elég csak egy pillantást vetni a bitcoin árfolyamgrafikonjára, és láthatjuk, hogy 2018 nem volt épp a kriptopénz éve. A már egy éve tartó medvetánc a teljes kriptoközösséget megrázta, illetve ismét megjelentek azok az irigykedők, akik azt állítják, hogy a bitcoin össze fog omlani.

Ha azonban a bitcoin árfolyamát más eszközökkel vetjük össze – amelyek szintén viharos időszakot éltek meg az utóbbi időkben – észrevehetjük, hogy semmi különös nem történt. Mindössze egy lufiról van szó, amely 2017 és 2018 fordulóján elkezdett leszállni. Hasonlóan néztek ki például az internetes cégek részvényei is 2000 környékén (dotkomlufi).

A régi motorosok tudhatják, hogy a szituáció a bitcoin esetében sem új keletű. Számos lufin van már túl a piac. A mi kriptónkat azonban ez élteti: 2 év alatt ugyanis 220 százalékos növekedésre tett szert.

Apple

A másik oldalon ott az Apple – a cég, amely számos rangsor szerint az egyik legerősebb márka a világon. 2017-ben, és főleg 2018 első felében hasonló robbanásszerű növekedésen ment keresztül. A vállalat teljes piaci kapitalizációja egy ideig még az egybillió dollárt is meghaladta.

Forrás: wikimedia.com

2017 januárjában egy Apple-részvény 115 dollárt ért. 2018 októberében ugyanezért 233 dollárt kellett fizetnünk. Ezután jött az esés: ma egy AAPL-t 161 dollárért kereskednek.

2017 januárja óta tehát az Apple 43 százalékot növekedett.

Nem csak az Apple-nek – más technológiai cégeknek sem kedvez ez a negatív időszak. Lényegében elmondhatjuk, hogy a teljes amerikai részvénypiac kellemetlen időszakot él most át.

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!