Japánban nem kell adót fizetni a kriptopénzek árfolyam-növekedése után

-

A Japán kormány nemrégiben tartott kabinetülésén bemutatta a kriptóadó-reform vázlatát a 2024-es pénzügyi év számára, jelentős változásokat hozva a vállalkozásokra vonatkozó kriptóeszközök adózásában.

A Japán Kriptóeszköz Üzleti Szövetség (JCBA) olyan reformot kértek, amely megszünteti a harmadik fél által kibocsátott eszközökre vonatkozó év végi piaci értékelési adót, amely korábban vonatkozott a vállalatokra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez jelentős változást jelent, mivel a vállalatokat most csak a virtuális valuták és tokenek tényleges eladásából, fiat valutára váltásából származó nyereség után fogják megadóztatni, az egyéni befektetőkhöz hasonlóan.

Ez a stratégiai lépés azt célozza, hogy enyhítse a vállalatok adóteherét, akik kriptoeszközök tartásával és ezekre alapuló szolgáltatásokkal foglalkoznak.

A cél a növekedés ösztönzése

Az adóreform túlnyúlik a kriptóadózás területén, magában foglalva az egy főre jutó jövedelemadó és a lakóhelyi adó csökkentésére vonatkozó terveket is, személyenként 40 000 jen-nel kezdődően 2024 júniusától.

Ez a csökkenés mind az egyéni, mind a vállalati adózókra vonatkozik, új adórendszerrel támogatva a stratégiai szektorokat és innovációt.

Bár a reform várhatóan fellendíti a Web3 növekedését és támogatja a blokklánc technológiát kihasználó helyi vállalkozásokat, ez azonban nincs ingyen.

Azzal számolnak, hogy az adók csökkentése jelentős bevételcsökkenést fog eredményezni, 3 874,3 milliárd jent a nemzeti és helyi kormányok számára, így ez a harmadik legnagyobb visszaesés lesz az ország adóbevételeiben 1989 óta.

Japán kriptobarát álláspontja és a jövőbeli tervek

Japánt régóta elismerik kriptobarát hozzáállásáért, amely a kripto vállalatok számára az egyik preferált működési területnek számít.

A nemzet többször is hajtott végre már reformokat, mint például a kockázati tőkevállalatoknak a közelmúltban történő közvetlen befektetését a kriptóba.

Ez az adóreform jelentős lépést jelent a kriptobefektetők kívánságainak megvalósítása felé, külön adóval (20%) és a veszteség elszámolhatóságával kapcsolatos változásokat vezet be.

Ezen a téren a mostani információk alapján még számos egyeztetést tartanak szükségesnek a politikusok.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A japán kriptoipar támogatói régóta szorgalmazzák a digitális eszközökkel kapcsolatos adótörvények reformját az országban.

A Japán Blokklánc Szövetség (JBA), egy független szervezet, július végén három jelentős módosítást is kért a jelenleg érvényes szabályok terén.

Olvastad már? 2024-ben ismét robbanhatnak a mém érmék?

Forrás: cryptopolitan.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!