Japán legnagyobb közösségi hálózata saját digitális valutát indít

-

Japán legnagyobb közösségi hálózata, a Line bejelentette, hogy áprilistól saját, „Link” nevű digitális valutáját elindítja a japán piacok számára is.
A token korábban minden országban elérhető volt Japán és az USA kivételével.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Közösségi médiától a digitális valutáig

A Line 2018 elején tette meg első lépését a blokklánc felé, amikor bejelentették terveiket, hogy egy kriptotőzsdét nyitnak a chatalkalmazásukban.
Hosszas tárgyalások után a Line végül megegyezett a törvényhozókkal, és 2018 júliusában elindították a Bitbox tőzsdét, de csak az alkalmazásukon kívül. Emellett a japán és amerikai felhasználók számára nem tették elérhetővé.
2018 októberében a Line elindította link (LNK) nevű kriptovalutáját, és listázta a Bitbox tőzsdén bitcoin, ether és tether párosításokkal.
Azonban még mindig nem volt elérhető a japán piacok számára, pedig a Line elsődlegesen ide találta ki a terméket.

Hazaérkezés

Az LVC, a Line alvállalata felel a digitális valutáért, illetve a blokkláncszolgáltatásokért, és már egy ideje készülnek a koin elindulására Japánban is. Ennek keretében együttműködtek a Japan Virtual Currency Exchange Associationnel (JVCEA), amely az új digitális valuták indulását bírálja el.
Az LVC jelenleg is készül a japán indulására, de a pontos dátumot még nem tudni. A tervek között az is szerepel, hogy a linket a Bitmax kriptotőzsdén is listázzák, de ezek a tervek sincsenek véglegesítve.

Új tendenciák

A múltban nem tűnt valószínűnek, hogy egy közösségi oldal saját digitális valutát indít, ez azonban egyre népszerűbbé válik. És mégis ki hibáztatná azért a közösségi oldalakat amiért további pénzt próbálnak csinálni a közösségükből?
A titkosított üzenetekkel foglalkozó Telegram 1,7 milliárd dollárt szedett össze tokenértékesítése során egy beágyazott kriptopénz fejlesztésére. Azóta is jogi viták folynak emiatt az Egyesült Államokban, ugyanis az SEC szerint bejegyzés nélküli értékpapíreladást folytattak.
A Facebook libra kriptopénzéről sem érdemes megfeledkezni. Annak ellenére, hogy számos törvényhozó ellenkezett, a Libra 2020-as indulást tervez.
Az elmúlt hónapokban a Facebook számos üzlettársa visszalépett a projekttől, az Európai Központi Bank pedig közben azt sugallta, hogy a bankoknak jobb alternatívát kell keresniük. Az ausztrál hatóságok egyenesen betiltották a librát, még annak indulása előtt.
Ha a link japán startolása beváltja a kezdeti ígéreteit, akkor a Line-nal együtt akár nemzetközi szintre is léphetnek a digitális valutájukkal.

Olvastad már? Kevesebb befektető adja el bitcoinját – csökkent a kriptotőzsdék forgalma

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!