Kevesebb befektető adja el bitcoinját – csökkent a kriptotőzsdék forgalma

-

2019 júliusa óta jelentősen csökkent a kriptotőzsdék beérkező bitcoinutalásainak forgalma. Ez azt mutatja, hogy a befektetők jobban ragaszkodnak bitcoinjukhoz, ahelyett, hogy eladnák különböző kereskedelmi platformokon.
A tőzsdékre beérkező utalások mértéke általában jól tükrözi a piac érzelmeit. Az árfolyam csökkenése során a befektetők általában tőzsdékre utalják vagyonukat, ezzel erősítve az eladási nyomást.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Árfolyamemelkedés során ez általában fordítva működik, és a befektetők kiutalják a tőzsdékről a vagyonukat saját tárcákba.

2019 júliusáról 2020 januárjára felére estek az utalások

2019 júliusától 2020 januárjáig, mindössze hat hónap alatt 55 000-ről 25 000-re csökkent a tőzsdékre utalt bitcoinok mennyisége.
A Glassnode adatai szerint a kriptotőzsdék beérkező forgalma azután kezdett csökkenni, hogy a bitcoin elérte 14 000 dolláros éves csúcsát.


Az utalások számának csökkenésének és az árfolyam emelkedésének okát sokan a 2020 májusában esedékes feleződésnek tulajdonítják. A bányászok gyakran gyakorolnak eladási nyomást a bitcoin árfolyamára, hogy fedezzék a működési költségeit.
Sok bányász tőzsdén kívül kereskedéssel (OTC) oldja ezt meg, de a kisebb csákánnyal rendelkezők tőzsdéken keresztül folytatják az eladásokat.
Az utalások számának látványos csökkenése azt mutatja, hogy a befektetők és a bányászok is jobban ragaszkodnak a bitcoinhoz rövid-közepes időtávon, mivel arra számítanak, hogy a feleződésnek jelentős hatása lesz az árfolyamokra.
A feleződés attól függetlenül forró téma a közösségben, hogy egyesek szerint már be van árazva a jelenlegi árfolyamba. Mivel a bitcoin alapját a ritkasága és a felhasználhatósága adja, így a blokkjutalom feleződése nagy hatással lehet rövid-közepes távon a bitcoin árfolyamára.
A Glassnode adatai alapján a befektetők is egyetértenek azzal, hogy jelenleg kevesebb okunk lehet a bitcoin eladására.

Mit várnak a kereskedők a bitcointól?

Rövid távon sok technikai elemző jósolja azt, hogy visszatérhetünk a 9500 dolláros szintre.
Az elmúlt két év során a 9500 dollár egy több éven át tartó ellenállási szint volt, így nem valószínű, hogy a bitcoin könnyen átlépheti ezt az árfolyamot.
2019 decembere óta a bitcoin árfolyama közel 50%-ot emelkedett, így rövid távon a befektetők egyre óvatosabbak a bitcoin árfolyamával kapcsolatban, különösen amiatt, hogyan reagálhat a bitcoin a 9500 dolláros szint eléréséhez.
Scott Melker kriptokereskedő elmondta:

 „Van bárki, aki már előre elkezdett pánikolni egy head and shoulders alakzat miatt? Nem én leszek az első, mivel ez csak egy mém, kivéve, ha valóban kirajzolódik az a jobb váll és onnan lesz egy esés jelentős forgalommal.”


Egy jelentős árfolyamemelkedés utáni visszahúzódás nagyobb valószínűséggel törheti át az ellenállási szintet, amely már 2018 óta tartja vissza a bitcoin árfolyamát.
A bitcoin továbbra is az összérték szerinti legnagyobb kriptopénz – az elmúlt 24 órában 0,93%-ot emelkedett az árfolyama.
A legnagyobb kriptopénz kapitalizációja jelenleg 170,75 milliárd dollár 26,4 milliárd dolláros napi forgalommal.

Olvastad már? 3 ok amiért a bitcoin áttörte a 9000 dollárt

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!