A Coinmetrics sokkoló felfedezést talált a tetherről

-

A Coinmetrics csapata kiadta legújabb cikkét a tether kriptopénzről és több érdekes dolgot is találtak.

Évente 46-szor cserél gazdát egy átlagos tetherdollár

A tether forgalma rávilágít, hogy milyen őrületes kereslet van a stabilkoin iránt. A Coinmetrics január 31-ei tweetje szerint évente átlagosan 46-szor cserél gazdát minden egyes USDT-token.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A megnövekedett aktivitás azt mutatja, hogy a tether kulcsfontosságú a tőzsdék közötti tőke áramoltatásában. Valószínű, hogy a USDT nagyobbik része a tőzsdék között cserél gazdát, nem pedig az egyes kereskedők között.
Jelenleg az Ethereum hálózatán van a tether legnagyobb része, de a TRON is egyre nagyobb teret kap. A TRON-alapú tetherdollárok száma már átlépte az 1 milliárdot. Mindemellett a TRON-USDT különleges kedvezményekkel is próbálja ösztönözni a felhasználását és növekedését.
A Poloniex nemrég bevezette, hogy a TRON-USDT kiutalások költségmentesek legyenek.


A múlttal ellentétben a USDT készlete idén viszonylag stabil. Jelenleg nem zajlik nagy mértékű tehternyomtatás, vagy -égetés, a készlet magától áramlik. A USDT készlete összesen már több mint 4,7 milliárd tokent tartalmaz, amivel tartja a csúcsot.

A tether az altkoin- és határidős piacokba áramlik

Gyakran látni „bálna” összegű tetherutalásokat, ami azt jelzi, hogy érdeklődés van a dollárhoz kötött koinok iránt.
Az árfolyam kötöttségének, és az olcsó tranzakcióknak hála az emberek gyakran használják a tethert arra, hogy tőzsdék között utaljanak.


A tether áramlása összefüggést mutat néhány altkoin és a piac összteljesítménye között. A magas tetheráramlás lehetővé teszi, hogy az altkoinok a bitcointól függetlenül mozogjanak. Ezzel csökken a BTC-alapú párosítások és a satsoshialapú árfolyam jelentősége.
Mivel az OKEx tetheralapú határidős szerződéseket is kínál, így a tetherrel akár a bizonyos valuta nélkül is spekulálhatunk annak árfolyamáról. Ellentmondásos, hogy a tether forgalma ennyire növekedett annak ellenére, hogy 2019 őszén több eljárás is indult az iFinex, a Bitfinex és a Tether Inc. ellen.
A tether az Ethereum blokkláncán is kezdi átvenni az elsődleges vagyonutalási eszköz szerepét, bár a korábban vezető tokenek szerepe már az övé.
A tether volumene emellett a bitcoin mellett egyéb párokra is kiterjed, naponta 44 milliárd dolláros forgalmával ez a világ legaktívabban kereskedett kriptoeszköze.
Ezzel szemben a bitcoin forgalma csupán átlagosan napi 32 milliárd dollár.

Olvastad már? A legnagyobb brazil kriptotőzsde szerint a bitcoin még idén eléri a 15000 dollárt

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!