A Twitter és a Square vezérigazgatójának van egy végső célja a legnagyobb kriptovaluta számára, és úgy véli, hogy segíthet a dolgok rendbetételében.

A Bitcoin végső célja a világbéke – mondta Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatója, miközben elismerte állításának elrugaszkodottságát is.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tech-vállalkozó a „The ₿ Word” online konferencián tette a megjegyzéseket, amelyhez csatlakozott Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója és Cathie Wood, az ARK Invest vezetője is.

„Remélem, hogy [a Bitcoin] megteremti a világbékét, vagy segít megteremteni a világbékét” – mondta.

„Lehet, hogy kicsit nevetségesen hangzik, de ha ezt megjavítod, akkor minden javul. Ez hosszú táv, de a reményem egyértelműen a béke.”

Dorsey hozzátette, hogy az egyik fő ok, amiért szereti a kriptopénzeket, a közösségük miatt van – „mélyen elvszerűnek” nevezve azt.

Elmondta, hogy a piaci tőkeérték alapján legnagyobb kriptopénznek “pokolian furcsa” közössége van – de éppen ezért szereti.

A Square vezérigazgatója segített a konferencia megszervezésében, amelyet állítólag azért hoztak létre, hogy az intézményeknek megmutassák, hogyan fogadhatják el a Bitcoint és hogyan „támogathatják a hálózatot”.

Musk a maga részéről ma elárulta, hogy nem csak az egyik tőzsdén jegyzett cége birtokol bitcoint.

„Én is birtoklok bitcoint, a Tesla is, a SpaceX is birtokol bitcoint” – mondta.

A Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint februárban, amint az a SEC-bejegyzésekből kiderült, de a SpaceX még nem tett ilyen bejelentést.

Musk azt is elmondta, hogy rajong a decentralizált pénzügyekért, és személyesen is rendelkezik bitcoinnal, etherrel és Dogecoinnal, Wood pedig azt mondta, hogy a bitcoin az infláció elleni fedezetként működik.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A legbuzgóbb azonban Dorsey volt, aki szerint a világ pénzrendszerének megváltoztatása békét hozhat. És ez a változás a Bitcoin segítségével jön el.

„A mai monetáris rendszerünk működtetési költségei valóban nagyok, és ez elvonja a figyelmet a még nagyobb problémákról” – tette hozzá.

Dorsey régóta Bitcoin-fanatikus. Fizetési cége, a Square az elmúlt évben 8027 bitcoint vásárolt (mai árfolyamon 254 millió dollár).

Azt mondta, hogy nincs ideje más kriptovalutákra, például az etherre vagy a Dogecoinra, és minden más munkáját abbahagyná, hogy teljes munkaidőben a Bitcoinra koncentrálhasson, ha egyszer úgy érezné, hogy más vállalkozásaira már nincs szüksége.

Olvastad már? Az InLock új, hatalmas brand váltást villantott

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!