A Bloomberg szerint a $60K most valószínűbb, mint $20K

-

Az elemző a legutóbbi kínai kriptotilalmat is bikaként kezeli a Bitcoin és az amerikai dollár számára.
A BTC nagyobb valószínűséggel térhet vissza 60 000 dollárig, minthogy a jelenlegi 30 000 dolláros támaszszint alá törjön, és a 20 000 dollárt célozza meg – véli Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető árupiaci stratégája.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


McGlone legújabb, a kriptoipar zászlóshajójáról szóló elemzésének képernyőfotója, amelyet először Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője osztott meg, azt mutatja, hogy a Bitcoin jelenlegi árfolyam-akcióját a 2018-19-es kereskedés „kriptotél” időszakával hasonlítja össze.
Részletezve, a BTC/USD árfolyam a 2018-as 80%-os zuhanást követően egy hosszabb konszolidációs időszakba lépett 4000 dollár közelében, de a 2019-es hirtelen felfutás egyes tőzsdéken akár 14 000 dollárig is feljuttatta az árfolyamát.
McGlone, aki a Bitcoinról szóló korábbi bikás felhívásairól ismert, megjegyezte, hogy a BTC, amely 2021 májusa óta 30 000 dollár közelében konszolidálódik, hasonlóan meglepő rallyt könyvelhet el, miközben a 60 000 dollár közelében lévő ellenállási célt célozza meg.

„A taktikusabb kereskedés-orientált medvék úgy tűnik, hogy akkor szaporodnak el, amikor a BTC a 20 hetes mozgóátlaga alatt körülbelül 30%-os küszöbértéknél tartja magát, így a buy-and-hold típusok időt kapnak a felhalmozásra” – írta a stratéga.

A mozgóátlag-trió

A bitcoin medvés és bikás ciklusai három kulcsfontosságú mozgóátlag-mutató körül látszanak ingadozni.
Ezek a 20 hetes exponenciális mozgóátlag (20 hetes EMA; a zöld hullám), amely átmeneti támaszként/ellenállásként szolgál, az 50 hetes egyszerű mozgóátlag (50 hetes SMA; a kék hullám) és a 200 hetes egyszerű mozgóátlag (20 hetes SMA; a narancssárga hullám).

Forrás: TradingView

A bika trendek során a bitcoin-árak jellemzően a három mozgóátlag felett maradnak.
Eközben a medve trendek során a kriptovaluta árai a 20 hetes EMA és az 50 hetes SMA alatt zárnak, ahogy a fenti grafikonon is látható.
A 200 hetes SMA jellemzően az utolsó védelmi vonalként szolgál egy medvepiacon. Eddig a bitcoin kétszer is a narancssárga hullám közelében érte el a mélypontját, és minden alkalommal robbanásszerűen feljebb küldte az árakat. Például 2018-ban a 200 hetes SMA-tól való felszállás majdnem 14 000 dollárig hajtotta a BTC árát.
Hasonlóképpen, a hullámtámasz lekorlátozta a kriptopénz lefelé irányuló próbálkozásait a Covid-19 által vezetett összeomlás során 2020 márciusában.
Később az ár egészen 3 858 dollárról 65 000 dollár fölé pattant.
A bitcoin 2018 óta immár harmadszor esik e trendvonal alá. A kriptopénz a 20 hetes SMA (39 000 dollár közelében) alá tört, és most az 50 hetes SMA-t (32 200 dollár körül) célozza meg támaszként.
Ha a régi fraktál megismétlődik, akkor a 200 hetes SMA (14 000 dollár körül) felé kell folytatódnia a zuhanásnak.
McGlone úgy véli, hogy lehet egy korai visszapattanás. A stratéga bullish fundamentumként a közelmúltbeli kínai kriptotilalomra mutatott rá.

A Tether viszi a pálmát

Peking 2021 májusában bejelentette a kriptopénz műveletek teljes betiltását.
A döntés ellehetetlenítette az országban zajló bányászati tevékenységeket, amelyek kénytelenek voltak vagy megszüntetni, vagy a bázisukat külföldre költöztetni.
A bitcoin árfolyama erre válaszul meredeken zuhant.
Mindazonáltal McGlone kiemelte, hogy Kína elutasítja a nyílt forráskódú szoftveres kriptovalutákat, ami a gazdasági felemelkedésük alapját jelenti.
Pénteken közzétett tweetjében az elemző csatolt egy indexet, amely az amerikai dollárral támogatott digitális eszközök, köztük a Tether fellendülő volumenét és kapitalizációját mutatja be.
Ezután a digitalizált dollár iránti növekvő keresletet a kínai jüan-dollár árfolyamokkal vetette össze, megjegyezve, hogy a két pénznem közötti piaci tőkeingadozás logaritmikus skálája 2018 és 2020 között a nulla alapérték alatt van. Ez azt jelenti, hogy a jüan leértékelődött a dollárral szemben.

Forrás: Bloomberg Intelligence

A skála most visszatért a nulla fölé, ami a jüan dollárral szembeni átmeneti növekedését jelzi. De az emelkedés még mindig eltörpült a Tether előtt, amelynek piaci tőkeértéke több mint 40%-kal emelkedett az alapvonal fölé.
Úgy véljük, hogy Kína elutasítása a nyílt forráskódú szoftveres kripto-eszközökkel szemben az ország gazdasági felemelkedésének platóját jelzi, miközben az amerikai dollár és a bitcoin értékét dicsőíti.
Emellett Petr Kozyakov, a Mercuryo globális fizetési hálózat társalapítója és vezérigazgatója megjegyezte, hogy bár az USA kormánya nem indított el hivatalosan egy központi bank által támogatott digitális dollárt, mint Kína, a számos más alternatíva, köztük az USDT, USDC és BUSD elérhetősége kihívást jelenthet a CCP által ellenőrzött digitális jüan számára.
„Ezek a kriptovaluták 1:1 arányban vannak az amerikai dollárhoz kötve, és ahogy a McGlone által megosztott grafikonon is látható, a dollár vezeti a digitális emelkedést a kínai jüannal szemben” – mondta Kozyakov.

„Bár a kínai szigorítás hatással volt a bitcoin árfolyamára, mivel június 23-án 30K dollár felett lebeg, a fundamentumok 2018 óta hatalmasat javultak az intézményi FOMO miatt […] A bitcoin az évfordulóra 50K dollárra állhat vissza”.

A kínai gazdaság tovább fog növekedni

McGlone álláspontját elutasítva azonban Yuriy Mazur a CEX.IO Broker-től megjegyezte, hogy a kínai gazdaságnak továbbra is virágoznia kell a kriptovalutákkal vagy anélkül, megjegyezve, hogy ennek semmi köze a digitális eszközök iránti kereslethez.

„A kínai kormány túl okos ahhoz, hogy kihagyjon valamit, amit a világ értékesnek tart” – mondta Mazur.

„Tehát számítsunk arra, hogy jelentős intézkedéseket tesznek egy olyan jüan-alapú kriptopénz bevezetése érdekében (a jövőben), amely felett teljes ellenőrzésük van”.

Olvastad már? Jack Dorsey reméli, hogy a Bitcoin elhozhatja a világbékét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!