Jack Dorsey a web 3.0 centralizált jellegét kritizálta

-

A VC-k és az angyalbefektetők számára gyakran az a legfontosabb, hogy a vállalkozások megfeleljenek a vonatkozó szabályozásoknak, nem pedig a decentralizáció a növekedés szempontjából.
Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és korábbi vezérigazgatója, valamint a Square (ma Block) alapítója és vezérigazgatója kedden közzétett tweet-sorozatában kritikájának adott hangot a Web 3.0 fejlődési irányával kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója is csatlakozott Dorsey gúnyolódásához. Ettől függetlenül megjegyzésként, ugyanazon a napon – amikor megkérdezték tőle, hogy a kriptók kiváltják-e a dollárt – Dorsey azt válaszolta, hogy „a Bitcoin ki fogja”.
A kontextusban a Web 3.0 a virtuális világ decentralizált változata, amely részben nyilvános blokkláncokat, metaverzum technológiát, nem helyettesíthető tokeneket és decentralizált pénzügyeket fog tartalmazni, amelyek mentesülnek a központi energiaforrások, például a vállalati szerverek szorításából.


Dorsey azonban célba vette azt a tényt, hogy a kockázati tőkecégek, vagyis a VC-k és a korlátolt felelősségű társaságok, más néven LP-k gyakran finanszíroznak Web 3.0-projekteket, amelyek közvetlen versenyben állnak a decentralizált alternatívákkal, például az ICO-kkal.
Azáltal, hogy a VC-k és LP-k ellenőrző részesedést birtokolnak, nyomást gyakorolhatnak a blokklánc kezelőire, hogy megfeleljenek az olyan központosított szabályozásoknak, mint például a KYC (Know Your Customer) adatok gyűjtése, amelyek ellentétesek az alapvető kriptofilozófiával.
Bár nem sok hozzáfűznivalója volt, Elon Musk megjegyezte, hogy a Web 3.0 projektek nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.


A PitchBook jelentése szerint a fintech cégek 2021 első három negyedévéig összesen 88,3 milliárd dollárnyi finanszírozást kaptak kockázati tőkéből, ami majdnem kétszerese a 2020-as 44,9 milliárd dollárnak.
A jelentés a kriptovaluták növekvő mainstream elfogadottságát is kiemelte, mint az egyik potenciális növekedési hajtóerőt, különösen mivel egyre több intézmény igyekszik hozzáférni a digitális eszközökhöz.

Ami Dorsey-t illeti, a Twitter korábbi vezérigazgatója a jelek szerint sokkal hangosabban nyilatkozik arról a szándékáról, hogy hozzájárul a Bitcoin (BTC) gazdaságához, mióta novemberben lemondott a közösségimédia-vállalatról.
Amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, Dorsey egy decentralizált tőzsde létrehozását tervezi a Bitcoin számára, amely megkönnyíti a nem letétkezelő tárcák felhasználását.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: JD Lasica

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!