Ismét engedélyezi a kriptós reklámokat a Google

-

Január 29-én lép életbe a Google legújabb szabálya, amely végre ismét engedélyezni fogja bizonyos kriptoipari termékek reklámozását.

A várakozások alapján az új szabályok életbe lépése után már lehetőség lesz a spot piaci bitcoin ETF-ek reklámozására.

A szabályzat úgy fogalmaz, hogy az USA piacán, a megfelelő követelményeknek megfelelő kriptopénz termékek a Google platformjain és a hirdetési szolgáltatásán keresztül, miután megfelelő engedélyt kaptak a vállalattól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Google reklámjai között ezentúl feltűnhetnek olyan pénzügyi vállalatok reklámjai is, amelyek különböző kriptopénzes ETF-eket szeretnének népszerűsíteni a befektetők körében.

Ezek olyan pénzügyi termékek, ahol a regisztrált értékpapír mögött valódi kriptopénz van letétbe helyezve a kibocsátó által.

A Google elmondta, hogy ez az új szabályzat világszerte mindenhol ugyanakkor lép életbe, de ennek ellenére ahol a helyi törvények ezt nem teszik lehetővé, ott ezentúl sem lesz mód az ilyen termékek reklámozására.

Ha valaki megsérti ezeket a szabályokat, akkor először figyelmeztetésben részesülnek, majd hét nap elteltével felfüggeszthetik a fiókjaikat, amennyiben nem hagynak fel a szabálysértő tevékenységgel.

Január 10-én az USA tőzsdefelügyeleti hatósága, a SEC 11 spot bitcoin ETF-et engedélyezett, amelyek ezentúl szerepelhetnek a hagyományos pénzügyi cégek portfólióiban.

A jelenleg ismert adatok alapján a Google nagyjából naponta 8,55 milliárd internetes keresést dolgoz fel, így nem férhet kétség ahhoz, hogy a platformjainak hatalmas befolyása lehet a kriptopiacra, minden téren.

Az elemzők szerint pont ez a hatalmas kapacitás az, amelynek kösz9nhetően pozitív fejlemények várhatók a bitcoin ETF-ek terjedését tekintve, és az egész kriptopiacot, a kriptopénzek elterjedését figyelembe véve.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A frissített szabályzat új lehetőségek előtt nyithatja ki a kaput az iparágban, és arra is rávilágít, hogy a Google elkötelezett a felelős pénzügyi döntések mellett.

A Google az általa kiadott közleményben megosztotta, hogy minél több információt akar biztosítani a felhasználóik számára, hogy meg tudja védeni őket a rosszindulatú praktikáktól, és segíthessen a felelős pénzügyi döntések meghozásában.

„A saját célkitűzéseink között mindig is fontos helyen szerepelt, hogy információt tudjunk adni a termékekről, szolgáltatásokról, és az ezekhez kapcsolódó pénzügyi kockázatok mértékéről. Emellett védelmet akarunk biztosítani a felhasználók számára, hogy el tudják kerülni a káros, megtévesztő eseteket.”

Olvastad már? Vajon a Cardano DeFi növekedése elég lesz az ADA árfolyamának?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!