A YieldMax kiadta a saját bitcoin ETF termékét

-

A YieldMax pénzügyi óriás nem tényleges ETF-et indítana, hanem a bitcoin spot ETF-ek opciós kereskedésére dolgozna ki stratégiát, és ezt kérvényezte a tőzsdefelügyeleti hatóságnál.

A kínai sajtóban megjelent hírek alapján a YBIT ETF terméke egy másodlagos derivatíva lenne.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A YieldMax január 26-án jelentette be, hogy az új termékével lehetőség nyílik arra, hogy az ETF-ek teljesítményét követve a befektetők hozamhoz jussanak a saját kidolgozású kereskedési stratégiák alkalmazásával.

Ez nem teljesen új dolog, az ilyen szolgáltatások már jó ideje elérhetők számos kibocsátó kínálatában, amelyek a tőzsdén kereskedett termékek, más néven ETP-k követésével jutnak profithoz.

A YieldMax megosztotta, hogy egészen pontosan milyen stratégiát kíván követni, és, hogy ez hogyan tud hozamot generálni a befektetők számára a kifejezetten magas volatilitású időszakokban.

A különböző opciós kereskedési megoldások használatával nagyobb nyereségre tehetnek szert, mintha egyszerűen csak megvásárolnák a mögöttes termékeket.

A YieldMax számára nem ez az első ilyen termék, 2023 végén már beadták a kérvényt egy hasonló kezdeményezésre.

A SEC számára beadott első kérvényükben hasonló stratégiát követő terméket vázoltak fel, amely a MicroStrategy vállalat részvényeivel dolgozna, azok kereskedésével generálna hozamot.

A tényleges hozamos a vételi és az eladási opciókkal való kereskedés biztosítja. Amennyiben a hatóság rábólint, az új termékük április elején debütálhat a New York Stock Exchange platformján.

A spot piaci bitcoin ETF-ek közel három hete kaptak engedélyt a SEC-től, a kibocsátók pedig folyamatos pénzáramlást regisztrálnak ezekbe a termékekbe, azóta is.

Emellett egy újabb pénzügyi óriáscég, az amerikai Charles Schwab szintén elmondta, hogy tervezik a saját ETF kibocsátását.

Egy másik területről is kedvező hírek érkeztek, a Google bejelentette, hogy engedélyezni fogja a bitcoin ETF-ek reklámozását a platformjain és a hirdetési szolgáltatásán keresztül, január végétől.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sokan úgy vélik, hogy ez a lépés szélesebb körű elismertséget fog hozni ezeknek a tőzsdei termékeknek a hagyományos befektetők körében.

A bitcoin ETF piac egyértelműen pozitívan kezdi a pályafutását, és az iparág nagyágyúi közelről követik az eseményeket, és próbálnak előnybe kerülni a változások során.

A befektetők és a kereskedők számára szintén fényesnek tűnik a jövő, ahogyan egyre kedvezőbb fejlemények történnek az iparágban és a piacon.


Olvastad már? Az Ethereum staking elérte a 65 milliárd dolláros új ATH-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!