Az Ethereum staking elérte a 65 milliárd dolláros új ATH-t

-

Az Ethereum (ETH) staking nem mutatott telítődésre utaló jeleket, mivel az ETH letéti szerződésben lekötött teljes kínálat új történelmi csúcsra (ATH) emelkedett.

Az Ethereum staking lendületben

A CryptoQuant adatainak elemzése szerint e sorok írásakor körülbelül 29,39 millió ETH coin volt letétbe helyezve a blokkláncon, ami a teljes forgalomban lévő kínálat közel egynegyedének felel meg.

staking
Forrás: CryptoQuant

Ennek köszönhetően a staked coinok teljes USD-értéke 65,45 milliárd dollárra ugrott, ami az összes proof-of-stake (PoS) assert teljes piaci értékének nagyjából 35%-át teszi ki, amit a Staking Rewards adatai alapján derítettünk ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felhasználók a Shapella Upgrade tavaly áprilisi bevezetése óta fokozott érdeklődést mutatnak a staking iránt.

A staking, amely a visszavonás kétértelműsége miatt kockázatosnak számított, az ETH feloldásának engedélyezése után lendületet kapott.

A Shapella óta valóban 55%-kal ugrott meg az ETH staking-kínálat.

Az emelkedés érdekes aspektusa volt, hogy a tulajdonosok stakinggel kapcsolatos döntései függetlenek lettek az ETH árfolyamának alakulásától.

Figyeljük meg a fenti grafikonon, hogy januárban az ETH esése ellenére hogyan nőtt a staked kínálat.

Vajon a kimerülő jutalmak megállítják az áradatot?

Míg az ETH staking népszerűsége nőtt a hónapok során, csökkent a staking hozam, amelynek hajszolása miatt a felhasználók egyáltalán részt vettek a tevékenységben.

Amint az a Staking Rewards adataiból látható, az éves átlagos jutalomráta a január eleji 5%-ról 3,54%-ra esett vissza a jelen írás idejére.

Ez azonban várható volt, mivel a jutalmak fordítottan arányosak a hálózaton elhelyezett ETH mennyiségével és a részt vevő stakerek számával.

staking
Forrás: Staking Rewards

Még nem derült ki, hogy a hozamok további csökkenésével hosszú távon fenntartható lesz-e a staking aránya.

Egyvalami azonban egyértelmű volt – az ETH-tulajdonosok a garantált, stabil hozamokat helyezték előtérbe a kockázatos piaci kereskedéssel szemben.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az ETH megítélése drasztikusan megváltozik

A CryptoQuant szerint az ETH likvid kínálata, amely az aktív kereskedésre szolgál, az elmúlt két évben lejtmenetbe került.

A tőkének a kereskedésről a stakingre történő átcsoportosítása azt jelentette, hogy a második legnagyobb kriptopénz hosszú távú befektetési eszközként lett megítélve.

staking
Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? Hongkong készülődik az első spot Bitcoin ETF-re

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!