Hongkong készülődik az első spot Bitcoin ETF-re

-

Hongkong, Szingapúr és az Egyesült Arab Emírségek a kriptoközpontként való pozícióik megszilárdításáért folytatott versenyben a Bitcoin ETF-ek bevezetését tűzték ki célul.

Noha ezekben a régiókban még nem történt meg ezeknek a pénzügyi eszközöknek a jóváhagyása, az Egyesült Államokban a spot Bitcoin ETF-ek számára a közelmúltban zöld utat adtak, ami hasonló lépésekre való törekvést váltott ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ma azonban a Tencent News arról számolt be, hogy a Harvest kérelmet nyújtott be a Securities and Futures Commission-hoz egy spot Bitcoin ETF bevezetésére, hogy a Holdújév után, február 10-én elindítsa a város első Bitcoin ETF-jét.

A Harvest Hong Kong hatalmas feltűnést keltett

Hongkong jelentős fejlemény tanúja, mivel a Harvest Hong Kong, egy jelentős kínai vagyonkezelő, kérelmezte a Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) spotját a Hongkongi Értékpapír- és Futures Bizottságnál.

Ez az első eset, hogy egy hongkongi intézmény jóváhagyást kér egy Bitcoin spot ETF-re, ami tükrözi a régió növekvő érdeklődését a digitális eszközök iránt.

A globális kriptoközponttá válásra irányuló törekvések miatt Hongkongban megugrott az érdeklődés mintegy 10 alapkezelő társaság részéről, köztük a Venture Smart Financial Holdings Ltd.

A Bloomberg szerint a VSFG az idei év első negyedévében tervezi elindítani spot Bitcoin ETF-jét, ami azt jelzi, hogy az intézmények között verseny folyik a piacon való érvényesülésért.

Stablecoin kísérletek vizsgálata

Az ETF-mániával párhuzamosan számos vállalat, köztük a Harvest Global Investments, az RD Technologies és a VSFG is érdeklődik a potenciális stablecoin-kísérletek megvitatása iránt a Hongkongi Monetáris Hatósággal (HKMA).

A HKMA aktívan dolgozik a stablecoin szabályozásán, és ezek a vállalatok fontolgatják a stablecoinokkal kapcsolatos kísérleteket.

Eddie Yue, a HKMA vezérigazgatója szerint a stablecoinok „a hagyományos pénzügyek és a virtuális eszközök piaca közötti kapcsolódási ponttá válhatnak”.

Az Egyesült Államokból vett példák

A Bitcoin spot ETF-ek amerikai sikerét követően Hongkong is hasonló szabályozási megközelítést készül elfogadni.

Elemzők feltételezései szerint az amerikai modellhez hasonlóan több intézmény kaphat egyidejűleg engedélyt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) jelenleg uralja az amerikai piacot, de mások, mint a BlackRock IBIT, a Proshare BITO és a Fidelity Fund FBTC is játékban vannak.

A Harvest Fund nem egyedül törekszik egy hongkongi Bitcoin ETF létrehozására, mivel más pénzintézetek, köztük a Venture Smart Financial Holdings Ltd. is jelezte érdeklődését.

Hongkong Family Office befektetői menedzserek bevonása rávilágít a helyi spot ETF-ek iránti keresletre, bemutatva a város digitális eszközbefektetési központként való megjelenését.


Olvastad már? Sűrű évet zárt az amerikai tőzsdefelügyelet 2023-ban

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!