Ismét a szabadlábra helyezést sürgetik Sam Bankman-Fried ügyvédei

-

Sam Bankman-Fried jogi csapata újabb kérelemmel fordult a bírósághoz, hogy helyezzék szabadlábra az ügyfelüket.

Az ügyben eljáró Kaplan bíróhoz benyújtott kérelem indoklása szerint az ügy rendkívül bonyolult természetű, és SBF a jelenlegi körülményei között nem tud érdemben felkészülni a hamarosan tartandó tárgyalására.

„A tőzsde sorának az ügye kifejezetten összetett, és rengeteg a technikai részletkérdés. Szükségünk van az ügyfelünk közvetlen segítségére, hogy meg tudjuk érteni a problémákat, hogy el tudja magyarázni nekünk a szükséges részleteket. Ő az egyetlen személy, aki minden ténnyel tisztában van, így a védelem számára létfontosságú, hogy együtt dolgozhassunk. Senki sem tudja ezen a téren helyettesíteni őt, hiszen senki sem ismeri olyan behatóan az ügyet, mint ő, így senki sem tud érdemi segítséget nyújtani.”

Az ügyvédek szerint lényegesen több időt kellene az ügyfelükkel tölteniük, hogy minden apró nyilatkozatot és vallomást át tudjanak nézni, a börtön pedig nem alkalmas erre a célra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elmondásuk alapján SBF az egyetlen, aki minden szükséges információval rendelkezik az ügyről, és így az ő szerepét senki sem tudja átvenni.

Az ügyvédek a szabadlábra helyezés esetén szigorú feltételeket is hajlandóak elfogadni, többek között a folyamatos házi felügyeletet, azt, hogy ne használhasson számítógépet vagy telefont, és, hogy a családján és az ügyvédein kívül ne beszélhessen senkivel sem.

„Egy biztonsági személy fog az ügyfelünkkel maradni az esték folyamán, és gondoskodik arról, hogy ne szerezhessen hozzáférést számítógéphez, telefonhoz, internethez, vagy egyáltalán, bármilyen elektronikai eszközhöz. Emellett a vendégek fogadása is tiltott lenne.”

Kaplan bíró tavaly decemberben vonta vissza SBF 250 millió dolláros óvadékát, a jogászok pedig azóta már harmadszor próbálják elérni, hogy szabadlábra helyezzék.

Kaplan bíró mindig visszautasította a kérvényeket, de emellett elismerte, hogy a szóban forgó eljárás tényleg összetett természetű.

A jogi csapatot mindenesetre nem bátortalanította el az elutasítás, és így harmadszor is nekifutottak a kérvénynek, elmondva, hogy ha nem tudnak sokkal hosszabb időtartamon keresztül együtt dolgozni az ügyfelükkel, akkor az problémákat okozhat a jogi védelem terén.

Emellett úgy fogalmaztak, hogy a tárgyalásig tartó őrizet rendkívül megnehezíti a dolgukat. SBF 115 éves börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják csalás és pénzmosás vádjával.

A tárgyalás esküdtjeinek a kiválasztása október 3-án lesz, maga az eljárás pedig hosszan eltarthat, a hat hetes időtartamtól egészen a több hónapos tágryalás-sorozatig.


Olvastad már? A kereskedők ezeket az altcoinokat keresik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!