Irány a Hold! Bitcoint visznek az űrbe a holdrakétán

-

A bitcoin hatalmas áremelkedéseit a „to the Moon!” kifejezéssel szokás emlegetni angol nyelvterületen, amely azt jelenti, hogy irány a Hold. Most viszont ténylegesen a Holdra megy a bitcoin.

A Vulcan Centaur nevű holdrakétával egy hardvertárcát is felvisznek az űrhajósok, és így 1 BTC-t küldenek fel az égi kísérőnkre. A tervek szerint a rakéta február közepén érkezik majd meg a Holdra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azt, hogy bitcoint is vigyenek magukkal, a BitMEX tőzsde szervezte meg, és az első bejelentést erről még tavaly májusban tették meg.

Akkor elmondták, hogy ténylegesen, fizikai formában küldenének fel bitcoint az űrbe, mégpedig úgy, hogy egy hardvertárcát használnak ehhez, amely a privát kulcsokat őrzi.

A tőzsde megosztotta, hogy a tárca egy megfigyelői címmel is rendelkezik, azaz aki szeretne, tud adományt, felajánlást küldeni rá, illetve nyomon lehet követni a tárca egyenlegének az alakulását.

Amennyiben a jövőben valaki úgy dönt, hogy elmegy, és megszerzi a tárcát, és vele a bitcoint, azt is tudni lehet majd a cím figyelésével.

„A tárca a benne lévő bitcoinnal a Peregrine-1 regisztrált rakománya lesz, amelyet a Holdon fognak letenni, és amely ott is marad egészen addig, amíg egy vállalkozó szellemű próbálkozó meg nem szerzi.”

bitcoin

A Peregrine-1 az Astrobotic Tehnology űrjárműve, ez szállítja a legénységet és a bitcoint is a célállomásra.

A tervek szerint februárban érkeznek meg a Holdra. A Peregrine misszió az első a 70-es években futó amerikai Apolló-program után, amely ismét a Holdat tűzte ki célul.

Az Apolló küldetések során lépett először ember a holdra, a BitMEX ügyvezetője, Stephan Lutz pedig úgy fogalmazott, hogy ez a mostani küldetés is legalább ekkora jelentőségűnek számít az űrtechnológia fejlődésében. Lutz szerint ráadásul az első lépéseit láthatjuk az űrgazdaság kialakulásának.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A sajtóközleményben a tőzsde vezetője elmondta, a Holdra küldött bitcoin egyfajta időkapszulaként működik majd, amely megörökíti az emberiség egyik legnagyobb technológiai vívmányát.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy milyen út előtt állunk a decentralizált pénzügyek terén, amikor a pénzrendszerünk határai végre túljutnak a bolygónkon, és kilépnek a kozmoszba.”

A „to the Moon!” kifejezés népszerűségét figyelembe véve a kereskedők és a kriptobefektetők körében a BitMEX jó lóra tett, hiszen a téma nagy figyelmet keltett a közösségben, és sokan érdeklődve várják, hogy hogyan alakulna az események.

Olvastad már? TradingView, avagy minden, amit a kriptokereskedésről tudni akartál

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!