Az intézmények már több mint 300 millió dollár értékben fogadnak a bitcoin áremelkedésére

-

A világjárvány ellenére az adatok azt mutatják, hogy az intézmények egyre jobban érdeklődnek a bitcoin és a kriptopénzek iránt.

A CME call opciók 56:1 arányban lenyomják a put opciókat

A kriptoderivátumokkal foglalkozó Ecoinometrics adatai alapján hatalmas növekedést mutatnak az intézmények nyílt call opciói a CME intézményekre összpontosító bitcoinpiacán.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A cikk szerint egy bitcoinnyi put opcióra 56 call opció jut.
A call opciók olyan pénzügyi szerződések, amelyek lehetővé teszik a vásárló számára, hogy egy meghatározott árfolyamon vásároljanak egy bizonyos idő után.
Ezt akkor alkalmazzák a befektetők, ha áremelkedésre számítanak. A call opció nagyobb profitot hozhat, mintha csak bitcoint vásárolnának egy tőzsdén és egy tárcában tárolnák.


 
Jelen állás szerint nagyjából 300 millió dollárnyi call opció fogad arra, hogy a bitcoin értéke megindulhat az elkövetkezendő hónapok során.

Nem mindenki ilyen bizakodó

Ez azonban nem azt jelenti, hogy a bitcoinba befektető intézmények a bitcoinra fogadnának.
Egy call opció nyitása ugyan azt jelenti, hogy valaki ki akarja használni az emelkedő árfolyamokat, de lehet, hogy ezt az opciót csak biztosítékként használják a többi pozíció ellen.
Ha a határidős piacokon short pozíciókat nyitottak, akkor a call szerződésekkel csökkenthetik egy esetleges árfolyamzuhanás kockázatát.
Továbbá valakinek az eladói oldalon is állnia kell ezeknél a 300 millió dolláros call opcióknál.
Lehet, hogy egy market maker csak fizetőképességet hoz a CME bitcoin piacára. A market makerek gyakorta semleges álláspont szerint kereskednek, így előfordul, hogy saját pozíciójuk ellen is biztosítják magukat a derivátumpiacokon.
Egy kommentátor szerint:

 „Az opciós piacok market makerei biztosítják a call szerződéseiket azzal, hogy call vagy put szerződéseket árulnak, vagy a határidős piacokon kereskednek pozíciójuk szerint.”

A lényeg az, hogy gyors növekedést mutat az intézményi igény a bitcoin iránt.

Az intézmények egyre inkább a bitcoinra fogadnak

Nem lehet biztosat mondani a CME bitcoinpiaca alapján, de a bizonyítékok alapján vannak intézmények, amelyek egyre inkább long szerződéseket nyitnak a bitcoinra és a kriptopénzekre.
Paul Tudor Jones milliárdos befektető májusban elmondta, hogy határidős piacokon keresztül long pozíciót szeretne nyitni bitcoinba, amely több milliárd dollár értékű cégének 1-3%-át adná.
Jones, aki a világ egyik legismertebb makrobefektetője, szerint a bitcoin a „leggyorsabb ló” egy olyan világban, ahol gyorsan esik a fiat pénzek értéke, amellyel a hatalmas gazdaságélénkítő csomagokra utalt.

Olvastad már? Millió dolláros díj mellett utaltak az Ethereum blokkláncán – kétszer is

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!