A Bakkt bejelentette, hogy hétfőn már indul a felhasználók elfogadása a bitcoin határidős piacok tesztelésére. A kriptoközösség azon töpreng, hogy befolyásolja ez a bitcoin árfolyamát.

A kriptoközösség már jó ideje várakozik a Bakkt bitcoin határidős piacok indulására.

Számos halasztás után a cég végre leleplezte, hogy július 22-én, két nappal az Apollo 11-es 50 éves landolásának évfordulójának napján megkezdni felhasználó befogadási tesztjét.

Adam White a Bakkt vezérigazgató-helyettese nemrég egy blogbejegyzésben kifejtette, hogy a Bakkt az ICE-vel együtt egy göröngyös úton át végre elhozhatja a bitcoin határidős piacokat a fogyasztók és az intézmények számára.

Elmondta:

 „Ez nem kis lépés. Ez az indulás egy új irányelvet ad a kriptopiacok elérhetőségének. A többi piachoz képest, az intézményi részvétel korlátozott a kriptopénzeknél, olyan korlátozó tényezők miatt, mint a piaci infrastruktúra és a szabályozási bizonyosság. Ez alacsonyabb forgalomhoz, kividitáshoz és árfolyamátláthatósághoz vezet az olyan megalapozott piacokhoz képest, mint az ICE Brent Crude határidős szerződése, mely globális bizalmat érez a nyersolaj árfolyamának jelzésében.”

Befolyásolhatja ez a bitcoin árfolyamát?

Ezt ugyan egyelőre csak egy „felhasználó befogadási tesztnek” hívják, melyen csak néhány „tesztelő” vehet részt, de sokan spekulálni kezdtek, hogyan érintheti ez a bitcoin értékét.

Fontos felidézni, hogy a Bakkt 2018 végén szerette volna elindítani a bitcoin határidős piacokat, de ezt nem tudták betartani, így elhalasztották.

Most úgy tűnik, hogy a Bakkt indulási dátumokkal próbálkozik, ami azt jelentheti, hogy végre megfelelt a szükséges szabályozásoknak és szabályoknak, így tisztázta az SEC minden aggodalmát.

Mivel a „felhasználó befogadási teszt” még csak béta fázisban van és csak korlátozott számú ember számára lesz elérhető, így alacsony az esély arra, hogy befolyásolná a bitcoin árfolyamát.

Azonban az nyilvánvaló, hogy egy sikeres próba esetén elindulhat az „igazi dolog”, melybe néhány felhasználó korán beszállhat és elkezdhet spekulálni az eseményen.

Ez nem fog hatalmas áremelekedést okozni, de felrázhatja kicsit a dolgokat.

Mikor számíthatunk a hivatalos indulásra?

Hogy röviden és tömören fogalmazzunk, senki sem tudja. A Bakkt már számtalan alkalommal eltolta az indulás határidejét. De a tesztelési fázis azt jelentheti, hogy a cég hamarosan készen állhat arra, hogy befejezze ennek a relatíve új pénzügyi eszköz fejlesztését.

Ahogy korábban említettük, a Bakkt 2018 végén szerette volna elindítani a bitcoin határidős piacát. A rendes indulástól hetek, de akár hónapok is elválaszthatnak minket.

Egyes szakértők azonban aggódnak a kormányok szabályozásai miatt. A Libra bejelentése óta az altkoinok és a bitcoin rendkívüli figyelmet kaptak a világ összes kormányától, beleértve a központi bankok hivatalnokaiktól is.

Egy dolog azonban biztos, a Facebook Libra rosszabb, mint a bitcoin, egyelőre azt sem tudni, hogy milyen szabályok és szabályozások fognak kialakulni az ügy miatt.

Lehet, hogy mire a Bakkt elindítja bitcoin határidős piacát, addigra az USA kormánya kidolgozza, hogy olyan szabályozásokat léptetnek életbe, melyek nem teszik lehetővé a Bakkt számára, hogy továbbra is működtesse termékét.

Olvastad már? Bitcoinvásárlás a MrCoinnal!

Azonban próbáljuk meg azt hinni, hogy a Bakkt már tervezett erre és minden szabályozásnak megfelelnek és már rendelkeznek a szükséges engedélyekkel.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂