Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét.

Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy 9 milliárd dollárnyi Bitcoin-állományt visszaszolgáltassák a hitelezőknek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elemzők korábban arra figyelmeztettek, hogy a Mt. Gox-korszakból származó Bitcoinok átadása elbizonytalaníthatja a piacot, és lefelé irányuló nyomást gyakorolhat a BTC árára.

Úgy tűnik, ez a figyelmeztetés beigazolódni látszik, mivel a kriptopiac 2,7%-kal esett, így a teljes piaci kapitalizáció 2,68 billió dollárra csökkent.

A legfontosabb támaszszintek, amelyekre figyelni kell

Egy friss tweetben a Bleeding Crypto prominens kriptokereskedő a Bitcoin (BTC) kritikus támaszszintjeit emelte ki az Mt. Gox címen lévő alapok elhelyezésével kapcsolatos aggodalmak közepette.

Bleeding Crypto két kulcsfontosságú támaszterületre mutatott rá, amelyeket a kereskedőknek érdemes szorosan figyelniük.

Az első támaszszint az 50 napos exponenciális mozgóátlag (50EMA) a napi idősíkon.

bitcoin
Forrás: X

Másodsorban, ha a Bitcoin nem tudja tartani az 50EMA-t, a Bleeding Crypto azt javasolja, hogy a következő támaszterületként az újra feltöltött Fibonacci-zónát nézzük meg.

Arra figyelmeztetett a kereskedő, hogy a Bitcoin árfolyama jelentős lefelé irányuló kockázatnak nézhet elébe, ha egyik támaszszint sem tartja magát.

Miként eshet tovább a Bitcoin árfolyama

Az egyik fő tényező, amely lejjebb viheti a Bitcoin árfolyamát, az Mt. Gox hitelezőinek esetleges eszközlikvidálása.

Mivel ezek a hitelezők megkapják a régóta várt Bitcoint, félő, hogy sokan úgy döntenek, hogy azonnal likvidálják állományukat.

Az értékesítési megbízások ilyen nagyszámú beáramlása jelentősen növelheti az eladási nyomást, ami az árfolyamot még lejjebb taszíthatja.

Ez a potenciális likvidálási forgatókönyv tovább növeli a bizonytalanságot és a volatilitást a piacon. A kereskedőket óvatosságra inti egy ilyen nagyarányú eladás hatása, különösen az amúgy is érzékeny piaci környezetben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BTC 4%-ot csökken

Jelen állás szerint a Bitcoin ára 4%-ot esett, a napközbeni 70.600 dolláros csúcsról 12 óra alatt 67.555 dolláros mélypontra esett.

Ezt követően kissé helyreállt, 68.286 dollárig, a több hónapos tartományon belüli csatornán belül maradva.

bitcoin
Forrás: CoinGecko.com

Az árcsökkenés ellenére a kereskedési volumen az elmúlt 24 órában 62%-kal megugrott, és elérte a 30,3 milliárd dollárt, a piaci kapitalizáció pedig az 1,34 billió dollárt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Robert Kiyosaki ismét a kötvénypiac összeomlására figyelmeztet

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!