Íme a kriptoközösség legjobb tippjei a medvepiac átvészelésére

-

A tanácsok közös témája a hosszú távú célokra való összpontosítás és a rövid távú zavaró tényezők elkerülése volt, legyen szó áringadozásról vagy a negatív mainstream hírekről.

A 2022-es kripto medvepiac a piaci kapitalizáció több mint 70%-át törölte el a csúcs óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A teljes kriptopiaci kapitalizáció a bikapiac tavalyi csúcsán átlépte a 3 billió dollárt, jelenleg pedig azért küzd, hogy 1 billió dollár felett maradjon.

Egy olyan időszakban, amikor a kriptovaluták többsége oldalazva mozog, és hónapok óta nem regisztráltak jelentős bullish momentumot, ez egy kicsit frusztráló lehet, különösen azok számára, akik a piaci csúcson ugrottak be a gyors pénz reményében.

Ahogy a kriptotél egyre rosszabbodik, a Reddit kriptoközössége megosztotta a megküzdési mechanizmusait és néhány „komoly” tippet, hogy a mentális egészségünk kiegyensúlyozott legyen ebben a ciklikus eseményben.

Az egyik Reddit-felhasználó azt írta, hogy ők hosszú távon vannak benne, ezért figyelmen kívül hagyják a grafikonokat és a napi ingadozásokat:

„Figyelmen kívül hagyom a grafikonokat, valamint biztosítom, hogy legyen egy teljes munkaidős állásom, hogy mindig legyen jövedelmem, amire támaszkodhatok. Ez egy hosszú távú játék számomra, ezért úgy is kezelem. A napi ingadozások nem számítanak, ha amúgy sem fogsz eladni.”

Egy másik felhasználó a témában azt tanácsolta, hogy ne hangolódjunk a hírekre, mivel a legtöbb hírcsatorna manapság arra összpontosít, hogy „mindent szenzációvá tegyen”.

Egy felhasználó aranyat érő tanácsot adott: Ne fektess be többet, mint amennyit megengedhetsz magadnak, és elmondta, hogy amíg a bikapiac nem tér vissza, addig a dollárköltség-átlagolás (DCA) befektetési elméletét követi.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A DCA az a gyakorlat, amikor rendszeres időközönként azonos összegeket fektetünk be szisztematikusan, függetlenül egy eszköz árfolyamától.

Míg a kriptoveteránok, akik már régóta a játékban vannak, tisztában vannak azzal, hogy a medvepiac lehet, hogy hosszú lesz, de végül véget ér, addig az új kereskedők, akik a hájp vagy a csoportnyomás miatt ugrottak fel a kriptoszekérre, nem biztos, hogy ezt fogják tenni.

Számukra egy felhasználó azt javasolta, hogy fontos lenne kimenni egy kis friss levegőre, és azt írta:

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos lehet egy kis friss levegő és a szabadban töltött idő. A grafikonok lehangolnak? Menj el sétálni, csodákat fog tenni. Ne feledd, hogy a legjobb befektetés, amit tehetsz, az a mentális egészségedbe való befektetés.”

A Redditterek nagyjából megegyeztek abban, hogy a legfontosabb most, hogy hosszú távban gondolkozzunk, és felejtsük el a napi áringadozást.

A kriptotél akár évekig is elhúzódhat, de végül is ez egy ciklikus esemény, amit egy bikafutás fog követni.


Olvastad már? Új magasságokban a Binance Coin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!