Íme a kriptoközösség legjobb tippjei a medvepiac átvészelésére

-

A tanácsok közös témája a hosszú távú célokra való összpontosítás és a rövid távú zavaró tényezők elkerülése volt, legyen szó áringadozásról vagy a negatív mainstream hírekről.

A 2022-es kripto medvepiac a piaci kapitalizáció több mint 70%-át törölte el a csúcs óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A teljes kriptopiaci kapitalizáció a bikapiac tavalyi csúcsán átlépte a 3 billió dollárt, jelenleg pedig azért küzd, hogy 1 billió dollár felett maradjon.

Egy olyan időszakban, amikor a kriptovaluták többsége oldalazva mozog, és hónapok óta nem regisztráltak jelentős bullish momentumot, ez egy kicsit frusztráló lehet, különösen azok számára, akik a piaci csúcson ugrottak be a gyors pénz reményében.

Ahogy a kriptotél egyre rosszabbodik, a Reddit kriptoközössége megosztotta a megküzdési mechanizmusait és néhány „komoly” tippet, hogy a mentális egészségünk kiegyensúlyozott legyen ebben a ciklikus eseményben.

Az egyik Reddit-felhasználó azt írta, hogy ők hosszú távon vannak benne, ezért figyelmen kívül hagyják a grafikonokat és a napi ingadozásokat:

„Figyelmen kívül hagyom a grafikonokat, valamint biztosítom, hogy legyen egy teljes munkaidős állásom, hogy mindig legyen jövedelmem, amire támaszkodhatok. Ez egy hosszú távú játék számomra, ezért úgy is kezelem. A napi ingadozások nem számítanak, ha amúgy sem fogsz eladni.”

Egy másik felhasználó a témában azt tanácsolta, hogy ne hangolódjunk a hírekre, mivel a legtöbb hírcsatorna manapság arra összpontosít, hogy „mindent szenzációvá tegyen”.

Egy felhasználó aranyat érő tanácsot adott: Ne fektess be többet, mint amennyit megengedhetsz magadnak, és elmondta, hogy amíg a bikapiac nem tér vissza, addig a dollárköltség-átlagolás (DCA) befektetési elméletét követi.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A DCA az a gyakorlat, amikor rendszeres időközönként azonos összegeket fektetünk be szisztematikusan, függetlenül egy eszköz árfolyamától.

Míg a kriptoveteránok, akik már régóta a játékban vannak, tisztában vannak azzal, hogy a medvepiac lehet, hogy hosszú lesz, de végül véget ér, addig az új kereskedők, akik a hájp vagy a csoportnyomás miatt ugrottak fel a kriptoszekérre, nem biztos, hogy ezt fogják tenni.

Számukra egy felhasználó azt javasolta, hogy fontos lenne kimenni egy kis friss levegőre, és azt írta:

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos lehet egy kis friss levegő és a szabadban töltött idő. A grafikonok lehangolnak? Menj el sétálni, csodákat fog tenni. Ne feledd, hogy a legjobb befektetés, amit tehetsz, az a mentális egészségedbe való befektetés.”

A Redditterek nagyjából megegyeztek abban, hogy a legfontosabb most, hogy hosszú távban gondolkozzunk, és felejtsük el a napi áringadozást.

A kriptotél akár évekig is elhúzódhat, de végül is ez egy ciklikus esemény, amit egy bikafutás fog követni.


Olvastad már? Új magasságokban a Binance Coin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!