Bajban a Bitcoin bányász cégek

-

A Core Scientific, a legnagyobb számítási teljesítményű Bitcoin ( BTC ) bányász, bejelentette, hogy kész csődeljárás alá vonni hitelezőivel, és leállította az adósságfizetést.

A Protos jelentése szerint a Core Scientificnek 80 millió dollár (69 millió GBP) kölcsöne van a BlockFi kriptobanktól.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BlockFi 2020-ban kampányt indított a BTC bányászok finanszírozása érdekében, és webhelyének egy része ennek a szolgáltatásnak szentelt.

A cég számos kölcsönt nyújtott kriptobányászoknak, köztük 32 millió dollárt (27 millió GBP) a kanadai Bitfarms-nak, és 2021-ben a BlockFi volt a második vezető hitelező a nyilvánosan jegyzett bitcoinbányászoknak.

A BlockFi 2022. második negyedévi átláthatósági jelentése szerint a hitelfelvevőknek nyújtott kintlévő hiteleinek értéke 1,8 milliárd dollárra (1,5 milliárd GBP) volt.

Forrás: blockchain.com

FTX megmentheti a BlockFi-t

2022 júniusában az FTX, a kriptovaluta származékos tőzsde megmentette a BlockFi-t.

Amellett, hogy az FTX 250 millió dollár (217 millió GBP) injekcióval pénzügyi segítséget nyújtott a BlockFi-nek, a kriptobankkal is együttműködött.

Zac Prince, a BlockFi vezérigazgatója a Twitteren nyilatkozott :

Ez a megállapodás a jövőbeli együttműködést és innovációt is megnyitja a BlockFi és az FTX között, miközben azon dolgozunk, hogy világszerte felgyorsítsuk a jólétet a kriptopénzügyi szolgáltatások révén. Ez jelentős előrelépés a kriptopiacok erőssége és hozzáférhetősége iránti elkötelezettségünk felé.

Sam Bankman-Fried, az FTX vezérigazgatója egy sor tweetben elárulta, hogy  a BlockFi pénzügyi támogatását választotta, mert az „gondos kockázatkezeléssel és nagyszerű vezetői képességgel rendelkezik”, és hogy „a vezetés néha határozott cselekvést jelent, és ezt tette a BlockFi”.

A jelenlegi kripto-medve piac nyomást gyakorol a kriptobányászokra, az emelkedő villamosenergia-árakkal együtt, miközben a részvényárak is nyomás alatt állnak.

Október 31-én a Bitfarms közel 7%-ot esett 30 nap alatt, és 1,34 kanadai dolláron kereskednek.


Olvastad már? Halloween-témájú tokenek is feltűntek a kriptós közösségi médiában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kiemelt kép: The Best Stock Broker

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!