Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

-

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist.

Ki Young Ju, a CryptoQuant társalapítója és vezérigazgatója betekintést engedett a bálnák viselkedésébe a kriptopénzpiacon, különös tekintettel a 2023 vége felé történő piaci növekedésre való felkészülésükre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legújabb kiemelések az októberi posztja után jöttek, ahol megjegyezte, hogy a Bitcoin bálnák „kockázatvállalási módot” fogadnak el, ami bikás piaci hangulatot jelez, és BTC-t küldenek a derivatív tőzsdékre.

A bálnák augusztusban aktívan nyitottak hosszú pozíciókat

A legutóbbi posztjában Ju kiemelte, hogy a bálnák, a kriptopénzek piacán jelentős részesedéssel bíró tulajdonosok aktívan nyitottak long pozíciókat, főként akkor, amikor a Bitcoin (BTC) ára 29.000 dolláron állt.

Megfigyelte, hogy ez a felhalmozási fázis 2023 augusztus elején kezdődött.

Ju továbbá megjegyezte, hogy sok bálna a BTC ciklikus mélypontján kezdett belépni a piacra, ami egybeesett az FTX kriptotőzsde összeomlásával 2022 novemberében.

Úgy véli, hogy ez nyilvánvaló a derivatív kereskedési platformokra történő megnövekedett kriptopénz-átutalásokból ebben az időszakban.

Októberben az Egyesült Államokban megugrott a bálnák aktivitása, amit a Coinbase prémiumindexének felárfolyamai és a chicagói árutőzsde (CME) eszközeinek emelkedése jelez.

A Ju megjegyezte, hogy a lakossági befektetők ebben az időszakban még nem léptek be a piacra.

Ennek ellenére felvetette, hogy az uralkodó körülmények között a BTC-kínálat nehezen tud majd lépést tartani a nagybefektetők keresletével.

Következésképpen azt állítja, hogy a bálnák valószínűleg nem fognak megszabadulni a Bitcoin-tartalékaiktól.

A bálnák befolyásolták a Bitcoin megugrását

A Ju által szolgáltatott adatok azt jelezték, hogy a Bitcoin bálnák augusztus óta nagyban hozzájárultak a jelenlegi árfolyam-akció támogatásához.

Ebben az időszakban a Bitcoin visszaszerezte a 20.000 dollár körüli magasabb árszintet, és megközelítette a 30.000 dolláros kritikus ellenállási szintet.

December 5-én a Bitcoin éves csúcsot ért el, és 44.100 dollár felett kereskedett, ez a legmagasabb szintje 2022 áprilisa óta.

Az elmúlt hónapban a Bitcoin árfolyama közel 19%-kal ugrott meg, 2023 eleje óta pedig 2,3-szorosára emelkedett.

Ez a bikás lendület annak a várakozásnak tulajdonítható, hogy az Egyesült Államok hamarosan engedélyezi a tőzsdén kereskedett alapokat (ETF-eket) a kriptovalutákba történő közvetlen befektetésekhez a nagy intézményi befektetők számára.

A Material Indicators további adatai, amelyeket Keith Alan elemző kiemelt, megerősítik a bálnák növekvő vásárlási nyomását.

Alan szerint ez a viselkedés a likviditás piacra vonzását célozza.

Amint a likviditás, elsősorban a lakossági befektetők részéről, belép a piacra, a bálnák „szétoszthatják” érméiket, vagy „kidobhatják” a lakossági befektetőket, hogy profitálhassanak pozícióikból.

Olvastad már? A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!