A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

-

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti.

A Bloomberg hétfői jelentése szerint a rajongók úgy vélik, hogy a BTC árfolyamának közelmúltbeli megugrása, amelynek köszönhetően a vezető kriptopénz átlépte a 42.000 dollárt, egy új monetáris rendet jelez, amely a Wall Streetet és a digitális eszközökkel foglalkozó közösséget is magával ragadja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin rallyját övező izgalom optimista jóslatokat táplált a jövőbeli nyereséggel kapcsolatban.

A jóslatok arra vonatkozóan, hogy milyen magasra emelkedhet a coin, a közeljövőben 50.000 dollártól egészen 530.000 dollár fölé terjedtek – jegyezte meg a jelentés.

„Ez megint kezd megőrülni. Az ilyen jellegű megjegyzések jól mutatják, milyen gyorsan változhat a hangulat ezzel az eszközosztállyal kapcsolatban” – mondta Matt Maley, a Miller Tabak & Co. vezető piaci stratégája.

„Azt állítanám, hogy az egyik legfontosabb ok, amiért a Bitcoin 2020-ban és 2021-ben olyan erősen ralizott, az a világjárvány miatt a rendszerbe beáramló masszív likviditás volt. Egy újabb hatalmas likviditási program nélkül néhány ilyen előrejelzés vágyálom”.

A piaci szereplők várják az ETF jóváhagyását

A Bitcoin 2023-ban figyelemre méltó fellendülést tapasztalt, idén eddig több mint 150%-ot erősödött.

A piackutatók türelmetlenül várják egy Bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyását az Egyesült Államokban, ami több milliárd dollárnyi új beruházást hozhat a területre.

A BTC ETF kilátása jelentős intézményi lelkesedést váltott ki, és hozzájárult az október közepe óta megfigyelhető változó piaci dinamikához.

A Kaiko kutatói szerint nőtt a kripto befektetési termékek száma és a napi spot kereskedési volumenek emelkedése, ami novemberben hét hónapos csúcsot ért el.

Azt állították, hogy a BTC ETF jóváhagyásának reménye, valamint a javuló makrokörnyezet táplálta a közelmúltbeli piaci lendületet.

Miközben a szélesebb körű kriptorally iránti izgalom terjed az olyan közösségi médiaplatformokon, mint az X (korábbi nevén Twitter), érdemes óvatosnak lenni.

A Bitcoin az elmúlt években több hype-ciklust is megélt, a nyereségeket még akkor is ünnepelték, amikor az érme tovább emelkedik a 2021-es, körülbelül 69 000 dolláros történelmi csúcs felé.

A korábbi futások jelentős visszaeséssel végződtek, ahogyan azt a 2021-es 60%-os nyereséget követő 2022-es 64%-os visszaesés is mutatja.


A szkeptikusok továbbra is megmaradnak az emelkedő árak ellenére is

Bár a BTC ETF lehetséges jóváhagyása és a kamatcsökkentés várakozása felpezsdítette a spekulációs őrületet, a szkepticizmus továbbra is megmaradt.

Michael O’Rourke, a JonesTrading vezető piaci stratégája szerint azok, akik kimaradtak a 20 000 dolláros rallyból, nem biztos, hogy hajlandóak lesznek a dupláját fizetni a Bitcoinért csak azért, mert az egy ETF-hez köthető.

Azt állította, hogy a Bitcoin 14 éves fennállása alatt elsősorban spekulatív befektetésként szolgált, nem pedig jelentős hasznosságról tett tanúbizonyságot.

„Az eszköz tisztán spekulatív szerencsejáték, és a 14 év alatt, amióta létezik, a spekuláción és az illegális pénzátutaláson kívül semmilyen valódi hasznosságot nem mutatott fel”.

Olvastad már? A JPM Coin már több bank rendszerében is elérhető

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!