A Bloomberg elemzői arra számítanak, hogy a BTC ETF jóváhagyása a következő néhány hónapban megtörténik, és az okos opciós kereskedők ezt a stratégiát használhatják, hogy profitáljanak a lehetőségből.

Nagyon kevés olyan esemény rázhatja meg tartósan a kriptopénzpiacokat, amely valóban éles irányú mozgásba lendíti a Bitcoin és az altcoinok árfolyamát. Ilyen például az, amikor Xi Jinping, Kína elnöke 2019 októberében a blokklánc technológia országos fejlesztésére szólított fel.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A váratlan hír 42%-os pumpát okozott a Bitcoin (BTC) árfolyamában, de a mozgás teljesen elhalványult, amikor a befektetők rájöttek, hogy Kína nem változtat a kriptovalutákkal kapcsolatos negatív hozzáállásán.

Ennek eredményeképpen csak néhány, a kínai FinTech-iparra, a blokklánc-nyomkövetésre és az iparági automatizálásra összpontosító token látta, hogy árfolyamuk magasabb szinteken konszolidálódott.

Egyes „kriptohírek” és szabályozási fejlemények tartósan befolyásolják a befektetők megítélését és a kriptopiaccal való interakcióra való hajlandóságát. Ezek közül nem mindegyik pozitív.

Vegyük például a Chicago Mercantile Exchange (CME) Bitcoin határidős ügyleteinek 2017. decemberi bevezetését, amely a szakértők szerint kipukkasztotta a „buborékot”, és közel 3 évig tartó medvepiachoz vezetett.

Az eredmény ellenére pozitívum volt, hogy az intézményi befektetők végre rendelkeztek egy szabályozott eszközzel a kriptók elleni fogadásokhoz.

A Tesla 2021. februári bejelentése, miszerint 1,5 milliárd dollárt fektetett Bitcoinba, hatékonyan megváltoztatta a vonakodó vállalati és intézményi befektetők felfogását, és érvényesítette a „digitális arany” tézisét.

Még ha az árfolyam 65 000 dolláros történelmi csúcsra is szökött, majd egészen 29 000 dollárig visszahúzódott, ez segített egy támaszszintet kialakítani árfolyamilag.

Akár hiszik, akár nem, a befektetők már 2013 júliusa óta várják, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete jóváhagyja a Bitcoin határidős tőzsdén kereskedett eszközét, amikor a Winklevoss testvérek beadták a „Bitcoin Trust” kérelmüket.

A Grayscale’s Bitcoin Trustot (GBTC) végül 2015 márciusában jegyezték be a tőzsdén kívüli piacokra, de számos korlátozás vonatkozik ezekre az eszközökre, ami korlátozza a befektetők hozzáférését.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Egy potenciálisan pozitív árfolyam-kiváltó tényező közeleg

Ezt szem előtt tartva, az amerikai tőzsdén jegyzett ETF SEC általi tényleges jóváhagyása valószínűleg egyike lesz azoknak az eseményeknek, amelyek örökre megváltoztatják a Bitcoin árfolyamát.

Azáltal, hogy a potenciális vásárlók köre kibővül a mögöttes eszközzel, ez az esemény lehet az a kiváltó ok, amely a BTC-t több milliárd dolláros eszközzé teszi.

A Bloomberg ETF-elemzői, Eric Balchunas és James Seyffart augusztus 24-én kiadott egy befektetői jegyzetet, amely szerint a SEC jóváhagyása akár már októberben megtörténhet.

Bár a határidős kontraktusokat használhatnánk a hosszú pozíciók tőkeáttételére, ezeknél fennállna a likvidálás kockázata, ha a jóváhagyást megelőzően hirtelen negatív árfolyammozgás következne be.

Következésképpen a profi kereskedők valószínűleg olyan opciós kereskedési stratégiát választanak, mint a „Long Butterfly”.

Az azonos lejárati dátumra vonatkozó több vételi (vételi) opcióval való kereskedéssel olyan nyereséget lehet elérni, amely 3,5-szer nagyobb, mint a potenciális veszteség.

A „hosszú pillangó” stratégia lehetővé teszi a kereskedő számára, hogy a veszteségek korlátozása mellett profitáljon az emelkedésből.

Fontos megjegyezni, hogy minden opciónak meghatározott lejárati dátuma van, és ennek következtében az eszköz árfolyamának emelkedésének a meghatározott időszak alatt kell bekövetkeznie.

A vételi opciók használata a lefelé irányuló veszteségek korlátozására

Az alábbiakban a Bitcoin-opciók használatával várható hozamokat mutatjuk be az október 29-i lejáratra, de ez a módszertan más időkeretekben is alkalmazható.

Bár a költségek eltérőek lesznek, az általános hatékonyságot ez nem befolyásolja.

Forrás: Deribit Position Builder

Ez a vételi opció jogot ad a vevőnek egy eszköz megszerzésére, de a szerződés eladója (potenciális) negatív kitettséget kap. A Long Butterfly stratégia rövid pozíciót igényel a 70 000 dolláros vételi opcióval.

A végrehajtás megkezdéséhez a befektető 1,5 Bitcoin vételi opciót vásárol 55 000 dolláros kötési árfolyammal, miközben egyidejűleg 2,3 kontraktust ad el a 70 000 dolláros vételi opcióból.

A kereskedés véglegesítéséhez 0,87 BTC kontraktust kell vásárolni a 90 000 $-os vételi opcióból, hogy elkerüljük az ilyen szint feletti veszteségeket.

A származtatott ügyletek tőzsdéin a kontraktusokat Bitcoinban árazzák, és 48 942 dollár volt az ár, amikor ezt a stratégiát jegyezték.

A kereskedés korlátozott árfolyamcsökkenést és 0,25 BTC nyereséget biztosít.

Ebben a helyzetben minden 57 600 dollár (17,7%-os emelkedés) és 90 000 dollár (83,9%-os emelkedés) közötti eredmény nettó nyereséget eredményez.

Például egy 30%-os árfolyam-emelkedés 63 700 $-ra 0,135 BTC nyereséget eredményez.

Eközben a maximális veszteség 0,07 BTC, ha az árfolyam október 29-én 55 000 dollár alatt van. Így a „hosszú pillangó” vonzereje 3,5-szer nagyobb potenciális nyereséget jelent, mint a maximális veszteség.

Összességében a kereskedés jobb kockázat-nyereség arányú eredményt hoz, mint a tőkeáttételes határidős kereskedés, különösen, ha figyelembe vesszük a korlátozott lefelé mutatót.

Ez mindenképpen vonzó fogadásnak tűnik azok számára, akik valamikor a következő néhány hónapban várják az ETF jóváhagyását.

Az egyetlen előre fizetendő díj 0,07 Bitcoin, ami elegendő a maximális veszteség fedezésére.

Olvastad már? Mi az a Web 3?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.