Igaz-e, hogy 10 milliárd dollárnyi bitcoint vásárol Oroszország?

-

Éles kritikák érték állítását, ő mégis kiáll igaza mellett.

Olvastad már? Az arany helyére pályázik a bitcoin

„Ki tagadta? Személyesen Putyin?”

A Micky nevű ausztrál híroldalnak – ahol a hír eredetileg megjelent – Ginko most ismét nyilatkozott az őt ért kritikákról.

A legnevetségesebb hír az volt, miszerint Oroszország tagadja, hogy bitcoint szeretett volna vásárolni” – mondta január 21-én megjelent publikációjában

Az értelmes kérdés az lenne, hogy ki tagadta a hírt? Talán egyenesen Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin?
A közgazdász szerint a Kreml már a heteken belül megkezdheti a felvásárlást, mivel függetlenebbé szeretnék magukat tenni az USA dollárral szemben.

„Úgy gondolom az orosz kormány már februárban elkezdi diverzifikálni tartalékait, mivel ekkorra várhatóak az Oroszországgal szembeni további amerikai szankciók” – mondta el korábban.

Ginko egyébként jól ismert a bitcoinról tett jóslatairól. Novemberben például azt mondta, hogy 2019-ben a 2 millió dolláros árfolyam sem kizárt, de csak egy 1,5- 2 ezer dollár közötti mélypont elérése után.

Kriptopénzpróbát indít Oroszország

Ha igaz a hír, akkor ez a mostani bitcoin iránti érdeklődés merőben ellentétes lenne az orosz kormány korábbi intézkedéseivel.

Sok tilalom és figyelmeztetés volt megfigyelhető, néha ugyanakkor nagyon erős támogatás is, így egy nagyon megtévesztő, szürke kép alakult ki a befektetők fejében. Tudniillik, az országban még nem kaptak hivatalos szabályozottságot a kriptopénzek.
A héten számos olyan hír jelent meg, miszerint a minisztériumok számtalan kriptóval kapcsolatos szabályozást hoznak majd február végéig.
Az Izvesztyija hírportál szerint, a szabályozás lehetővé teszi, hogy a törvényhozók megfelelő környezetet teremtsenek a feltörekvőben lévő szektor számára.
Múlt héten Anatolij Akszakov, az orosz pénzügyi piacokért felelős biztosság tagja elárulta, hogy az orosz állam parlamentje, a Duma számos kriptopénzekkel kapcsolatos próbálkozást támogat. Az is kiderült, hogy 2022-re elindítanák az orosz rubel blokkláncverzióját.

„Ez a rubel semmiben nem különbözne a hagyományos rubeltől, azt leszámítva, hogy a blokkláncon létezne” – árulta el a sajtónak.

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!