Hongkongban a Bitcoin és az Ethereum ETF-ek jóváhagyása már hétfőn lehetséges

-

Hongkong valószínűleg már hétfőn jóváhagyja a Bitcoin és Ether ETF-eket, két, az ügyet ismerő forrás szerint, ami nagy lépés a régió kriptopénz-iparága számára.

A Harvest Fund Management a Bosera Asset Management és a HashKey Capital társaságokkal együtt várhatóan jóváhagyást kap a spot Bitcoin és Ethereum ETF kérelmekre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETF-ek várhatóan április végéig zöld utat kapnak az Értékpapír és Jövőbizottságtól (SFC).

Ezenkívül az SFC a hírek szerint együttműködik a Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd-vel a jóváhagyási folyamat véglegesítése érdekében.

Noha a pontos ütemezés nem ismert, a források szerint a kezdeti jóváhagyások, amelyek a hongkongi Bitcoin ETF-eket is magukban foglalhatják, már hétfőn megtörténhetnek.

Hongkong
Forrás: X

A nagyvárosokban székhellyel rendelkező szabályozók már jóváhagyták a kripto alapú ETF-ek elindítását.

A CSOP Ether Futures, a Samsung Bitcoin Futures és a CSOP Bitcoin Futures együttesen 170 millió dollár becsült értéket képviselnek.

A Bitcoin ETF-ek erős beáramlást mutatnak az indulás óta

A Bitcoin ETF-ek az év kezdete óta hozzájárultak a kriptopénzpiacok újbóli fellendüléséhez.

A 11 ETF esetében április közepére az összes kezelt vagyon az előrejelzések szerint eléri a rekordot jelentő 73 milliárd dollárt, az eddig összegyűjtött 59 milliárd dollárral együtt.

A Blackrock iSharesBitcoin Trust-ba áramló nettó befektetés mindössze három hónap alatt meghaladta a 15 milliárd dollárt.

A hét elejétől várható volt, hogy a Harvest megkapja az engedélyt egy spot Bitcoin ETF elindítására a városban. A Harvest és a China Asset Management is engedélyt kapott az SFC-től a virtuális eszközalap-kezelési szolgáltatások nyújtására április 9-én.

A Hongkongi szabályozók azon dolgoznak, hogy a befektetők spot ETF-eket vásárolhassanak

Julia Leung, az SFC közvetítői ügyvezető igazgatóhelyettese kijelentette, hogy a szabályozó „aktívan törekszik egy olyan rendszer létrehozására, amely jóváhagyja az olyan ETF-eket, amelyek befektetői garanciát nyújtanak az airstream virtuális eszközökre”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hongkongi kripto fellebbezése problémába ütközött a JPEX, egy nem engedélyezett kriptotőzsde formájában, amely állítólag 1,6 millió dolláros csalásért felelős.

A hatóságok azonban továbbra is ambíciót mutatnak a kripto vállalkozók támogatására, abban a reményben, hogy helyreállítják a város hírnevét, mint globális üzleti központ.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Robert Kiyosaki távol tartja magát a Bitcoin ETF-ektől

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!