Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

-

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán.

A világ minden tájáról érkező központi banki kormányzók jelenleg Thaiföldön tárgyalnak a központi bankok szerepéről a fejlődő pénzügyi technológia közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A konferenciát a Bank of Thailand (BOT) és a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) közösen rendezi.

A digitalizált monetáris rendszerekről szóló panelbeszélgetésen Eddie Yue, a Hongkongi Monetáris Hatóság vezérigazgatója, Changyong Rhee, a Koreai Nemzeti Bank elnöke, Adrian Orr, az Új-Zélandi Tartalékbank elnöke és Cecilia Skingsley, a Nemzetközi Fizetések Bankjától a digitális eszközök és a központi banki digitális valuták (CBDC) térnyeréséről, valamint az új technológiával kapcsolatos kockázatokról értekeztek.

A hongkongi monetáris hatóság vezetője a blokklánc-technológia újdonságairól és előnyeiről, valamint a központi bankokra gyakorolt valószínűsíthető hatásáról beszélt.

Yue szerint hosszú távon a CBDC-k és a stabilcoinok hatékonyabb és költséghatékonyabb tranzakciós módot kínálhatnak.

Megjegyezte azonban, hogy minden új technológiával járnak bizonyos kockázatok, legyen szó innovációról vagy működési kockázatokról.

Yue megjegyezte, hogy a blokklánc természeténél fogva decentralizált technológia, így sokkal bonyolultabb az on-chain kockázatok mérséklése.

Ez az oka annak, hogy a szabályozóknak a láncon kívüli tevékenységekre kell összpontosítaniuk.

Kifejtette:

„Kezdhetjük a láncon kívüli tevékenységek szabályozásával, mint például a virtuális eszközök tőzsdéinek szabályozásával. Hongkong hamarosan nemcsak AML (pénzmosás elleni) szempontot, hanem a befektetővédelmet is be fogja vezetni.”

Azt is elárulta, hogy a hongkongi kormány a stabilcoiniparág szabályozására vonatkozó nemzetközi konszenzushoz igazodó külön szabályozáson dolgozik.

Changyong Rhee, a Bank of Korea kormányzója a közelmúltban történt kriptofertőzések fényében nem volt ennyire optimista a blokklánc-technológia jövőjét illetően, különösen a monetáris szektorban.

Azt mondta, miszerint nem biztos benne, hogy „látjuk-e ennek a technológiai fejlődésnek az előnyeit az utóbbi időben”.

„Korábban pozitívabb voltam, de miután láttam a Luna, a Terra és most az FTX ügyeket… Nem tudom, [hogy] látjuk-e majd ennek az új technológiának a valódi hasznát, legalábbis a monetáris politika szempontjából” – mondta Rhee.


Olvastad már? Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!