Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

-

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán.

A világ minden tájáról érkező központi banki kormányzók jelenleg Thaiföldön tárgyalnak a központi bankok szerepéről a fejlődő pénzügyi technológia közepette.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A konferenciát a Bank of Thailand (BOT) és a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) közösen rendezi.

A digitalizált monetáris rendszerekről szóló panelbeszélgetésen Eddie Yue, a Hongkongi Monetáris Hatóság vezérigazgatója, Changyong Rhee, a Koreai Nemzeti Bank elnöke, Adrian Orr, az Új-Zélandi Tartalékbank elnöke és Cecilia Skingsley, a Nemzetközi Fizetések Bankjától a digitális eszközök és a központi banki digitális valuták (CBDC) térnyeréséről, valamint az új technológiával kapcsolatos kockázatokról értekeztek.

A hongkongi monetáris hatóság vezetője a blokklánc-technológia újdonságairól és előnyeiről, valamint a központi bankokra gyakorolt valószínűsíthető hatásáról beszélt.

Yue szerint hosszú távon a CBDC-k és a stabilcoinok hatékonyabb és költséghatékonyabb tranzakciós módot kínálhatnak.

Megjegyezte azonban, hogy minden új technológiával járnak bizonyos kockázatok, legyen szó innovációról vagy működési kockázatokról.

Yue megjegyezte, hogy a blokklánc természeténél fogva decentralizált technológia, így sokkal bonyolultabb az on-chain kockázatok mérséklése.

Ez az oka annak, hogy a szabályozóknak a láncon kívüli tevékenységekre kell összpontosítaniuk.

Kifejtette:

„Kezdhetjük a láncon kívüli tevékenységek szabályozásával, mint például a virtuális eszközök tőzsdéinek szabályozásával. Hongkong hamarosan nemcsak AML (pénzmosás elleni) szempontot, hanem a befektetővédelmet is be fogja vezetni.”

Azt is elárulta, hogy a hongkongi kormány a stabilcoiniparág szabályozására vonatkozó nemzetközi konszenzushoz igazodó külön szabályozáson dolgozik.

Changyong Rhee, a Bank of Korea kormányzója a közelmúltban történt kriptofertőzések fényében nem volt ennyire optimista a blokklánc-technológia jövőjét illetően, különösen a monetáris szektorban.

Azt mondta, miszerint nem biztos benne, hogy „látjuk-e ennek a technológiai fejlődésnek az előnyeit az utóbbi időben”.

„Korábban pozitívabb voltam, de miután láttam a Luna, a Terra és most az FTX ügyeket… Nem tudom, [hogy] látjuk-e majd ennek az új technológiának a valódi hasznát, legalábbis a monetáris politika szempontjából” – mondta Rhee.


Olvastad már? Az Ukrán Nemzeti Bank bevezetné a digitális hrivnyát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!