A Cardano új stablecoinja nem nyerte el a közösség tetszését

-

A Cardano nemrégiben jelentette be, hogy 2023-ban új, algoritmus-alapú stablecoint adnak ki.

A közösségben ez nem aratott osztatlan elismerést, és sokan rávilágítottak, hogy a TerraUSD, egy másik algoritmus-alapú stablecoin tavaszi bedőlése mekkora kárt okozott sokaknak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A fejlesztők szerint a Djed néven futó token az amerikai dollárhoz lesz kötve, és ADA tokenekkel lesz fedezve.

Emellett más tokeneket is tarthat fedezetként, a fejlesztők elmondása alapján pedig többszörös túlbiztosítást terveznek, és on-chain monitorozást, hogy a tartalékok, a fedezet mértékéről bárki meggyőződhessen.

Ennek ellenére a közösségben az a vélekedés, hogy ezek a típusú stablecoinok nem számítanak túl jó választásnak.

A fejlesztők által biztosított információk ellenére sokan tartanak attól, hogy megismétlődhet az UST esetében is látott bedőlés, amely máig tartó hatásokkal járt.

Sokak szerint érthetetlen, hogy az előzmények ismeretében hogyan gondolhatja bárki komolyan, hogy egy újabb algoritmus-alapú stablecoint dob piacra.

A közösségi médiában számos felhasználó úgy nyilatkozott, hogy inkább a Tethert használják, mivel az algoritmussal működők már bebizonyították, hogy nem stabilak.

A Djed fejlesztői egyelőre nem fűztek hozzá semmit ezekhez a véleményekhez.

Mivel a token indulása körül ekkora lett a felhajtás, több, az iparágban tevékenykedő stablecoin-kibocsátó is nyilatkozott a témában, és olyan nézetekkel is lehet találkozni, hogy a Terra bedőlése ellenére is lehet létjogosultsága az ilyen típusú tokeneknek.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Tether szerint a TerraUSD is rendelkezett olyan módszerekkel, amelyekkel fent lehetett tartani az árstabilitást, de ezek végül nem voltak elegendőek.

„A fedezettel rendelkező stablecoinok mögött tényleges pénzeszközök állnak. Az algoritmus-alapú tokenek viszont a piac segítségével, kereskedéssel tartják fent a stabilitásukat, márpedig a piac sokszor drámai hirtelenséggel tud megmozdulni.”

Az USDC kibocsátója, a Circle úgy fogalmazott, hogy az algoritmusokkal működő tokenek komplex felépítésűek, és olyan stabilizációs megoldásokat alkalmaznak, amelyek nem teszik őket alkalmassá mindarra, mint a hagyományos, fedezettel működő stablecoinok, ezért az értékük sem lehet ugyanaz.

„A Terra összeomlása egyértelműen rávilágított arra, hogy nem minden stablecoin egyforma, nem mind ér ugyanannyit.”


Olvastad már? Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!