A Cardano új stablecoinja nem nyerte el a közösség tetszését

-

A Cardano nemrégiben jelentette be, hogy 2023-ban új, algoritmus-alapú stablecoint adnak ki.

A közösségben ez nem aratott osztatlan elismerést, és sokan rávilágítottak, hogy a TerraUSD, egy másik algoritmus-alapú stablecoin tavaszi bedőlése mekkora kárt okozott sokaknak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A fejlesztők szerint a Djed néven futó token az amerikai dollárhoz lesz kötve, és ADA tokenekkel lesz fedezve.

Emellett más tokeneket is tarthat fedezetként, a fejlesztők elmondása alapján pedig többszörös túlbiztosítást terveznek, és on-chain monitorozást, hogy a tartalékok, a fedezet mértékéről bárki meggyőződhessen.

Ennek ellenére a közösségben az a vélekedés, hogy ezek a típusú stablecoinok nem számítanak túl jó választásnak.

A fejlesztők által biztosított információk ellenére sokan tartanak attól, hogy megismétlődhet az UST esetében is látott bedőlés, amely máig tartó hatásokkal járt.

Sokak szerint érthetetlen, hogy az előzmények ismeretében hogyan gondolhatja bárki komolyan, hogy egy újabb algoritmus-alapú stablecoint dob piacra.

A közösségi médiában számos felhasználó úgy nyilatkozott, hogy inkább a Tethert használják, mivel az algoritmussal működők már bebizonyították, hogy nem stabilak.

A Djed fejlesztői egyelőre nem fűztek hozzá semmit ezekhez a véleményekhez.

Mivel a token indulása körül ekkora lett a felhajtás, több, az iparágban tevékenykedő stablecoin-kibocsátó is nyilatkozott a témában, és olyan nézetekkel is lehet találkozni, hogy a Terra bedőlése ellenére is lehet létjogosultsága az ilyen típusú tokeneknek.

A Tether szerint a TerraUSD is rendelkezett olyan módszerekkel, amelyekkel fent lehetett tartani az árstabilitást, de ezek végül nem voltak elegendőek.

„A fedezettel rendelkező stablecoinok mögött tényleges pénzeszközök állnak. Az algoritmus-alapú tokenek viszont a piac segítségével, kereskedéssel tartják fent a stabilitásukat, márpedig a piac sokszor drámai hirtelenséggel tud megmozdulni.”

Az USDC kibocsátója, a Circle úgy fogalmazott, hogy az algoritmusokkal működő tokenek komplex felépítésűek, és olyan stabilizációs megoldásokat alkalmaznak, amelyek nem teszik őket alkalmassá mindarra, mint a hagyományos, fedezettel működő stablecoinok, ezért az értékük sem lehet ugyanaz.

„A Terra összeomlása egyértelműen rávilágított arra, hogy nem minden stablecoin egyforma, nem mind ér ugyanannyit.”


Olvastad már? Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A SHIB nekiszomorodott a hacker incidens miatt, ám a Shiba Shootout túlélte a szégyent

Míg a Shiba Inu ($SHIB) érmék értéke  az az elmúlt nap során inkább csökkent, a város új sheriffje, a Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) már 729 ezer...

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!