Az adatok azt mutatják, hogy a kereskedők vegyes érzelmeket táplálnak a BNB jövőjével kapcsolatban, tekintettel a Binance szabályozási problémáira és az új, kötelező KYC-politikára.

A Binance Coin (BNB) két hét alatt 30%-ot emelkedett, de a piaci kapitalizáció szerinti negyedik legnagyobb kriptopénz úgy tűnik, hogy nehezen tudja áttörni a 450 dolláros ellenállást.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Véletlenül ez ugyanaz a június 3-i csúcs, amelyet egy 48%-os korrekció követett lefelé, 225 dollárig.

Tekintettel a helyzet hasonlóságára a korábbi esetekhez képest, a befektetőknek van okuk kételkedni a közelmúltbeli teljesítményben, különösen mivel a Solana (SOL), egy konkurens okosszerződés-platform natív tokene augusztus 18-án minden idők legmagasabb szintjét érte el.

A mozgás oka részben a közelmúltban a decentralizált tőzsde (DEX), a Mango Markets támogatására indított 70 millió dolláros crowdfundingnak és egy jól jegyzett NFT-projekt elindításának tudható be.

Binance Coin (BNB) ár a Binance -ban, tetherben ( USDT ). Forrás: TradingView

A BNB negatívan reagált, miután a tőzsde július 16-án hirtelen leállította a tőzsdei tokenek kereskedését, és a befektetők egyre nagyobb aggodalmukat fejezték ki, hogy a szabályozási akadályok súlyosan befolyásolják a tőzsde növekedését.

Július végén a Binance európai és hongkongi ügyfelei számára a származékos kereskedés leállítása tovább növelte a BNB gondjait.

Augusztus 18-án a De Nederlandsche Bank, a holland központi bank figyelmeztetést adott ki a Binance-nak, miután megállapította, hogy a tőzsde kriptoszolgáltatásokat kínált a helyi lakosoknak.

A hatóság szerint a vállalat nem az ország pénzmosás és terrorizmus elleni finanszírozási törvényének megfelelően jár el.

Eltűnt a BNB perpetuális szerződések prémiuma

A származtatott adatok jó betekintést nyújtanak abba, hogy a bálnák és a professzionális kereskedők hogyan helyezkednek el a Binance Coin (BNB) esetében.

Annak ellenére, hogy a határidős szerződések longjai (vevők) és shortjai (eladók) mindig egyeznek, a tőkeáttételük eltérő lehet. Így a perpetuális szerződések finanszírozási arányának mérésével meg lehet határozni, hogy mennyire bullish vagy bearish ezen befektetők hangulata.

A származtatott ügyletek tőzsdéi a nagyobb tőkeáttételt igénylő oldalnak díjat számítanak fel, amelyet az ellenérdekelt félnek fizetnek ki.

Ezt általában 8 óránként számítják ki, de egyes tőzsdék, mint például az FTX, óránkénti árakat alkalmaznak.

Semleges piacokon a finanszírozási ráta általában 0% és 0,03% között mozog a pozitív oldalon. Ez a szám heti 0,6%-nak felel meg, és azt jelzi, hogy a longok fizetik.

Binance Coin USD/USDT határidő 8 órás finanszírozási ráta. Forrás: Bybt.com

Augusztus 11. és augusztus 17. között enyhén bullish 0,10%-os pozitív finanszírozási ráta volt, de ez az elmúlt napokban eloszlott.

Bár még távol vagyunk a július végén látott medvés negatív 0,15%-os mutatótól, a jelenlegi olvasat sem tükrözi a tőkeáttételes kereskedők bizalmát.

A professzionális kereskedők nem lettek bullishak

Annak megerősítésére, hogy ez az adat tükröz-e valamilyen konkrét problémát a perpetuális szerződésekkel kapcsolatban, nézzük meg a negyedéves határidős szerződések prémiumát.

A lakossági kereskedők általában elkerülik a negyedéves szerződéseket a határidős prémium kiszámításának vagy a lejárathoz közeledő pozíciók kézi görgetésének nehézségei miatt.

Ezek a fix dátumú eszközök nem rendelkeznek finanszírozási árfolyam-kiigazítással, ellentétben az örökös kontraktusokkal.

Ezért az esetleges keresleti egyensúlytalanságok a rendszeres azonnali piacokhoz képest árkülönbségben mutatkoznak meg.

Az egészséges piacoknak 0,2-1%-os prémiumot kell mutatniuk a negyedéves kontraktusokban, míg a negatív mutató a backwardation néven ismert negatív helyzetet jelenti.

Binance szeptember BNB/USDT határidős prémium vs. Forrás: TradingView

Az adatok megerősítik a július közepén a finanszírozási árfolyamon korábban látott medvehelyzetet, mivel a szeptemberi határidős kontraktusok 5%-os árengedményt mutattak.

A negyedéves kontraktus azonban az elmúlt hetekben semleges volt, ami semleges-medvés hangulatot jelez a professzionális kereskedők részéről.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A származékos mutatók a befektetők részéről nulla jelét mutatják a bullishságnak.

Az is egyértelmű, hogy a kiskereskedők és a bálnák jelenleg kevéssé bíznak abban, hogy a 450 dolláros szint rövid távon áttörésre kerül.

Olvastad már? A kriptó 10 év alatt átveheti a fiat szerepét a Deloitte szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.