A kriptó 10 év alatt átveheti a fiat szerepét a Deloitte szerint

-

A Deloitte számviteli cég pénzügyi szakembereket kérdezett meg a blokkláncról és a digitális eszközökről alkotott véleményükről.
A Deloitte éves globális blokklánc-felmérése szerint a pénzügyi szakemberek 76%-a úgy véli, hogy a digitális eszközök „a következő 5-10 évben a fiat valuták erős alternatívájaként vagy egyenesen annak helyettesítésére szolgálnak majd”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Deloitte, a négy nagy könyvelőcég egyike a KPMG, az EY és a PwC mellett. Az elmúlt négy évben több blokklánc-felmérést i végzett.
A 2021-es felmérés az első, amely kifejezetten a blokklánc által lehetővé tett kereskedelmi tevékenységekre terjed ki.

A cég több mint 1000 pénzügyi szakembert kérdezett meg Brazíliában, Kínában, Hongkongban, Japánban, Szingapúrban, Dél-Afrikában, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. A felmérés március 24. és április 10. között zajlott, a kriptopénzpiac idei fénykorában.
A válaszadók 81%-a egyetértett azzal, hogy a technológia „széles körben skálázható és elérte a mainstream elfogadottságot”.
73% úgy vélte, hogy vállalkozásának be kellene vezetnie a blokkláncot és a digitális eszközöket, és versenyelőnyt veszítene, ha nem vezetné be a technológiát.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

De nem volt minden rózsaszínű

A pénzügyi szakemberek 65%-a a meglévő pénzügyi infrastruktúrát tartotta a digitális eszközök elfogadásának legnagyobb akadályának. 63% úgy vélte, hogy a kiberbiztonság egy másik akadály, 60% pedig szabályozási akadályokat látott.
Az aggodalmak nem meglepőek, tekintve, hogy a jogi keretek és a technikai infrastruktúrák még nem tartanak lépést a kriptóval, az alig több mint egy évtizede létrehozott, születőben lévő technológiával. És rengeteg olyan kiberbiztonsági szabálysértés van, amely elriasztja a nagy vagyont kezelő iparágakat.

A kihívások ellenére a kriptó nagy vonzerővel bír a pénzügyi szakemberek körében. Arra a kérdésre, hogy a technológia hogyan kerülne alkalmazásra, a megkérdezettek 43%-a mondta, hogy a vállalkozása előbb-utóbb elfogadhatja a kriptovalutákat fizetési lehetőségként, 45% pedig tokenizálná az eszközeit.
44% mondta, hogy a kriptó lehetővé tenné intézményük számára a decentralizált pénzügyekhez való hozzáférést, azaz a kriptotulajdonosok által használt, nem letétkezelői pénzügyi alkalmazások és protokollok csomagjához.
Lehet, hogy a szakemberek másképp válaszoltak volna, ha a felmérés a tavaszi összeomlás idején készült volna?

Olvastad már?  A 10 legnagyobb alvó cím birtokolja az összes Dogecoin 6%-át

Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!