A Deloitte számviteli cég pénzügyi szakembereket kérdezett meg a blokkláncról és a digitális eszközökről alkotott véleményükről.

A Deloitte éves globális blokklánc-felmérése szerint a pénzügyi szakemberek 76%-a úgy véli, hogy a digitális eszközök „a következő 5-10 évben a fiat valuták erős alternatívájaként vagy egyenesen annak helyettesítésére szolgálnak majd”.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Deloitte, a négy nagy könyvelőcég egyike a KPMG, az EY és a PwC mellett. Az elmúlt négy évben több blokklánc-felmérést i végzett.

A 2021-es felmérés az első, amely kifejezetten a blokklánc által lehetővé tett kereskedelmi tevékenységekre terjed ki.

A cég több mint 1000 pénzügyi szakembert kérdezett meg Brazíliában, Kínában, Hongkongban, Japánban, Szingapúrban, Dél-Afrikában, az Egyesült Arab Emírségekben, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. A felmérés március 24. és április 10. között zajlott, a kriptopénzpiac idei fénykorában.

A válaszadók 81%-a egyetértett azzal, hogy a technológia „széles körben skálázható és elérte a mainstream elfogadottságot”.

73% úgy vélte, hogy vállalkozásának be kellene vezetnie a blokkláncot és a digitális eszközöket, és versenyelőnyt veszítene, ha nem vezetné be a technológiát.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

De nem volt minden rózsaszínű

A pénzügyi szakemberek 65%-a a meglévő pénzügyi infrastruktúrát tartotta a digitális eszközök elfogadásának legnagyobb akadályának. 63% úgy vélte, hogy a kiberbiztonság egy másik akadály, 60% pedig szabályozási akadályokat látott.

Az aggodalmak nem meglepőek, tekintve, hogy a jogi keretek és a technikai infrastruktúrák még nem tartanak lépést a kriptóval, az alig több mint egy évtizede létrehozott, születőben lévő technológiával. És rengeteg olyan kiberbiztonsági szabálysértés van, amely elriasztja a nagy vagyont kezelő iparágakat.

A kihívások ellenére a kriptó nagy vonzerővel bír a pénzügyi szakemberek körében. Arra a kérdésre, hogy a technológia hogyan kerülne alkalmazásra, a megkérdezettek 43%-a mondta, hogy a vállalkozása előbb-utóbb elfogadhatja a kriptovalutákat fizetési lehetőségként, 45% pedig tokenizálná az eszközeit.

44% mondta, hogy a kriptó lehetővé tenné intézményük számára a decentralizált pénzügyekhez való hozzáférést, azaz a kriptotulajdonosok által használt, nem letétkezelői pénzügyi alkalmazások és protokollok csomagjához.

Lehet, hogy a szakemberek másképp válaszoltak volna, ha a felmérés a tavaszi összeomlás idején készült volna?

Olvastad már?  A 10 legnagyobb alvó cím birtokolja az összes Dogecoin 6%-át

Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!