Miközben a legnépszerűbb mémtoken új befektetők beáramlását élvezi, egy erős darabot néhányan tartanak.

A jelenlegi forgalomban lévő Dogecoin (DOGE) több mint 8%-a az első tíz alvó címben nyugszik, derül ki a BitInfoCharts adataiból.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A blokklánc-adatszolgáltató grafikonjából az is kiderül, hogy az első három alvó cím jelenleg a token teljes piaci kapitalizációjának több mint 6%-át teszi ki.

Szunnyadó Dogecoin-címek

A három legnagyobb alvó cím együttesen több mint 7,8 milliárd Dogecoint halmozott fel, ami nagyjából több mint 2,5 milliárd dollárt ér a mémtoken jelenlegi árfolyamán.

A legsúlyosabb alvó cím, amely 1,6 milliárd dollár értékű Dogecoint birtokol, egyedül a token piaci értékének 3,8%-át teszi ki.

A cím első és egyben utolsó kimenő tranzakciója 2014 januárjában volt, amikor 999.999 Dogecoint küldött, ami nagyjából 153.831 dollárt ért akkoriban, amikor a fiatal tokent 0,0009 dolláron kereskedték.

A másik két cím nem tapasztalt kiutalási műveletet a Dogecoin-felhalmozásuk kezdete óta.

A második legnagyobb alvó címet 2014 augusztusában nyitották meg, és jelenleg 601 millió dollár értékű Dogecoinon ül, míg a harmadik, szerényebb 324 millió dolláros összeggel rendelkező cím 2016 júniusából származik.

Összességében a forgalomban lévő összes Dogecoin több mint 8%-át a tíz legnagyobb alvó cím birtokolja, amelyek együttesen a token jelenlegi 42,3 milliárd dolláros piaci értékének 3,29 milliárd dolláros részét teszik ki.

Agresszív új befektetők

Eközben a token növekvő népszerűségének hatására az új befektetők is erősen áramlana a piacra.

A Dogecoin-újoncok, akik az elmúlt hat hónapban vásárolták a tokent, most a teljes kínálat negyedét birtokolják, „míg a több mint két éve birtokló befektetők a 2020 júliusi 30%-ról mára 20%-ra csökkentették a kínálatból való részesedésüket” – derült ki a Chainalysis blokkláncadatplatform nemrég közzétett jelentéséből.

A Dogecoin exkluzív on-chain elemzése szerint a mémtokent „jelenleg új befektetők olyan szinten fogadják el, amilyenre a 2017 végi bikapiac óta nem volt példa, az új befektetők a kínálatban való részesedésüket a 2020. júliusi 9%-ról 2021 augusztusára 25%-ra növelték”.

Az új befektetők növekvő érdeklődése ellenére, „mivel 106 milliárd doge, azaz a kínálat 82%-a 535 szervezet birtokában van”, a Dogecoin tulajdonlása továbbra is koncentrált.

Olvastad már? Folytatódik a piac gyógyulása

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!