A PayPal kriptoszolgáltatásokat indít az Egyesült Királyság lakosainak

-

Az ellenőrzött személyazonossággal rendelkező PayPal-ügyfelek hamarosan hozzáférhetnek a kriptokereskedéshez.
A PayPal üzleti számláinakk kriptotranzakciói azonban még nem támogatottak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ettől a héttől kezdve az Egyesült Királyság lakosai először vásárolhatnak, tarthatnak és adhatnak el kriptovalutákat a PayPalon keresztül – ez jelentős mérföldkő egy olyan vállalat számára, amely kevesebb mint egy évvel ezelőtt kezdett el digitáliseszköz-szolgáltatásokat kínálni.
A globális fizetési szolgáltató vasárnap jelentette be, hogy az Egyesült Királyság ügyfelei hamarosan hozzáférhetnek a Bitcoin (BTC), az Ether (ETH), a Litecoin (LTC) és a Bitcoin Cash (BCH) fizetőeszközökhöz a PayPal weboldalán és mobilalkalmazásán keresztül.
A bejelentés a PayPal kriptopénz-szolgáltatásainak első, az Egyesült Államokon kívüli kiterjesztését jelenti – a szolgáltatás először tavaly novemberben indult el.
Jose Fernandez da Ponte, a PayPal kriptodivíziójának egyik vezetője a „pénz digitalizálását” említette a világjárvány idején, mint az egyik fő motivációt, amiért egyáltalán belépett a kriptopénzekbe. Így folytatta:

„Globális elérésünk, digitális fizetési szakértelmünk, valamint a fogyasztók és a vállalkozások ismerete a szigorú biztonsági és megfelelőségi ellenőrzésekkel együtt egyedülálló lehetőséget és felelősséget jelent számunkra, hogy segítsük az Egyesült Királyságban élőket a kriptovaluta felfedezésében”.

Az, hogy a PayPal felajánlja kriptopénz-szolgáltatásait az Egyesült Királyság lakosainak, szerepet játszhat abban, hogy az országban nőjön a digitális eszközökkel kapcsolatos kitettség.
A jelentések szerint az európai országok közül az Egyesült Királyságban a PayPal penetrációja a legmagasabb, több mint 2 millió havi aktív felhasználóval.
A PayPal kriptobevezetési terjeszkedési terveiről szóló pletykák a múlt hónap óta keringenek, amikor Dan Schulman vezérigazgató azt mondta a befektetőknek, hogy az Egyesült Királyság valószínűleg hamarosan megkapja a szolgáltatást.

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a vállalat a decentralizált pénzügyek, vagyis a defi terén is szemmel tartja a fejlesztéseket, ami a jövőbeli integrációs tervek lehetséges előfutára.
Ami a szabályozási frontot illeti, az Egyesült Királyságban működő FCA (Financial Conduct Authority) egyre keményebben lép fel azon kriptopénz-tőzsdékkel szemben, amelyek nem felelnek meg a regisztrációs követelményeinek.
A Binance brit tevékenységét a nyár elején leállították, miután az FCA figyelmeztette a tőzsdét, hogy az országban nem folytathat szabályozott kereskedési tevékenységet.

Da Ponte elmondta, hogy cége „továbbra is szorosan együttműködik az Egyesült Királyság és a világ szabályozóhatóságaival” a kriptotőzsdei ajánlatok bevezetése során.

Olvastad már? A Neuberger Berman, a 400 milliárd dolláros alap bitcoinba fektet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!