A vállalat közölte, hogy az árucikk-alapjának legfeljebb 5%-át lehet mostantól bitcoin-termékekbe fektetni.

A több mint 402 milliárd dollárnyi pénzt menedzselő Neuberger Berman vagyonkezelő vállalat 164 millió dolláros Commodity Strategy Fund alapjának legfeljebb 5%-át bitcoin-termékekbe, például határidős szerződésekbe és kanadai bitcoin ETF-be történő befektetésre különítette el.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott szabályozói bejelentésben a 82 éves cég közölte, hogy az új szabály „azonnal hatályba lép”, és lehetővé teszi a Neuberger Berman Commodity Strategy Fund számára, hogy az árupiaci alapjából származó 8,2 millió dollárt bitcoin-termékekbe fektesse, akár közvetlenül, akár egy “teljes tulajdonú leányvállalaton” keresztül, ahogyan azt más határidős ügyletek esetében is teszi.

Az Egyesült Államokban a Neuberger határidős ügyletek kereskedése a CFTC által szabályozott tőzsdéken, például a chicagói árutőzsdén fog zajlani.

A kanadai bitcoin ETF-ekkel való kereskedés választása az ETF-ek hiányát tükrözi az USA-ban.

A pénteki bejelentés módosította a részvényesek között korábban, augusztus 11-én közzétett bejelentést.

Az eredeti bejelentésben az alap zöld utat kapott az Ethereum-származékos ügyletekbe való befektetésre is, bár a pénteki, kizárólag bitcoinra vonatkozó módosításból kimaradt az Ethereum minden említése.

A Neuberger csatlakozott a kriptóba beszálló vezető vagyonkezelők sorához. Idén áprilisban a Morgan Stanley bejelentette, hogy több alapja a teljes vagyonának akár 25%-át is bitcoin határidős kötésekbe és a Grayscale Bitcoin Trustba fektetheti.

Hasonlóképpen, a Goldman Sachs bejelentette, hogy tervezi, Ethereum határidős ügyletekkel fog kereskedni, a már meglévő bitcoin határidős ügyletei mellett.

A kisebb vagyonkezelő szervezetek már most is jelentős mennyiségű kriptót tartanak.

A Goldman Sachs jelentése kiemelte, hogy az általa világszerte megkérdezett 150 családi iroda 15%-a már most is tart kriptót. Ez a szám az amerikai válaszadók esetében 25%.

Bár a bitcoin történelmi emelkedése lehűlt az elmúlt hónapokban, a piac lassan magához tér, újabb magán- és intézményi érdeklődésre tartva számot.

Olvastad már?  A Bitcoin létrehozása – ingyenes ekönyv a Bitcoin mögötti technológiáról

Forrás:  decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!