Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

-

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és terrorfinanszírozással.

A cikk állításai szerint a Bitfinex és a Tether úgy próbáltak kapcsolatban maradni a globális bankhálózattal, hogy különböző fedőszervezeteken, cégeken keresztül kezelték a bankszámláikat, amelyeket hamisított dokumentumokkal hoztak létre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az újság állítása szerint pedig ezek a fedőcégek több esetben is kapcsolatba hozhatók különböző illegális tevékenységgel.

A cikkben kifejezetten megemlítik a Harborne és az AML vállalatokat, amelyek közül az előbbi 12%-os részesedéssel rendelkezik a Bitfinex tőzsdében, de nem gyakorol vezetőségi jogokat.

Február 21-én, egy héttel a per előtt viszont a WSJ helyesbítést kellett, hogy leközöljön, és egy szerkesztői megjegyzést is hozzáadtak a kérdéses cikkhez.

A Harborne és az AML esetében a cikkből arra lehetett volna következtetni, hogy ezek is kapcsolatba hozhatók az illegális tevékenységekkel, a dokumentumok hamisításával, és a banki ügyeskedéssel.

Így ezeket a részeket kivették a cikkből, hogy elkerüljék a problémákat.

Végül mégis perrel kell, hogy szembenézzenek, a WSJ szóvivője pedig elmondta, a Harborne jogi csapatával is konzultáltak az esetről, és ennek hatására vették ki a cikkből a félrevezető állításokat, valamint a szerkesztői megjegyzést is ezért jelentették meg.

A per nem csak a WSJ ellen irányul, hanem annak anyacége, a Dow Jones is a vádlottak padjára kerül, mivel a perirat szerint aktívan részt vett a valótlanságok terjesztésében.

A szóvivő elmondta, a cég elkötelezett, hogy jogi téren is megvédje magát, és komolyan veszik a saját újságírói hitelességüket, felelősségüket.

A WSJ nem először hazudik a kriptók terén

Tavaly a WSJ arról közölt cikket, hogy a Hamas terrorszervezet több, mint 130 millió dolláros adományt kapott kriptopénzekben az előző években.

Erre a cikkre hivatkozott Elizabeth Warren amerikai szenátor is, aki 100 képviselőtársával együtt arra bíztatta a Fehér Házat, hogy legyenek betiltva a kriptopénzek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A blokklánc-elemző cég, az Elliptic viszont semmiféle erre utaló jelet nem talált, semmi bizonyíték nincsen rá, hogy a szervezet milliós adományokat, jelentősnek számító pénzösszeget kapott volna kriptopénzek használatával.

Olvastad már? Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

118 millió dollárnyi kriptó likvidálódott a bitcoin volatilitása miatt

Csütörtökön a bitcoin reggel 7 óra körül coinonként 66.455 dolláron tetőzött, de délre 64.516 dollár körüli szintre esett.  A volatilis mozgások hatására 118,82 millió dollárnyi pozíció...

A legjobb altcoinok idén árrekordokat fognak dönteni

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás teljes lendületben van, számos altcoin új magasságok elérésére készül. Az idei év a tapasztalt kedvencek és a friss versenyzők keverékét mutatja be,...

Óriási növekedés a Shibarium hálózati aktivitásában

Az elmúlt hétvégén a Shibarium hálózat jelentős növekedést tapasztalt a tranzakciók számában, 441%-os emelkedést érve el. Az adatok szerint az aktivitás szombaton szó szerint az...

Minek köszönhető az Ethereum szép teljesítménye?

Az Ethereum natív tokenje, az eth, a tegnapi nap során mintegy 4,5%-kal nőtt, és június 19-én elérte a 3550 dollárt. Meglepő módon a fő hajtóerő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!