Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

-

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást” kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi szakértő.

Ezért az Ethereum (ETH) befektetők által leginkább várt esemény hónapok múlva következhet be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A „politikai prioritások” megakadályozhatják az ETH ETF 2024-es zöld utat kapjon

Jake Chervinsky, a Variant munkatársa, szerint az amerikai SEC valószínűleg nem hagyja jóvá a spot Ether (ETH) alapú tőzsdén kereskedett alapokat 2024-ben.

A szomorú eredményt politikai okok idézik elő, amelyek nyomást gyakorolnak a SEC vezetésére.

Annak ellenére, hogy az amerikai bíróság gyakorlatilag arra kényszerítette a SEC-t, hogy engedélyezze a Bitcoin spot ETF-ek 2023. januári indítását, a szabályozó erős „politikai visszavágást” kapott – tette hozzá Chervinsky.

Jelen helyzetben a BTC ETF-ek engedélyezése a SEC és az ETF-alkalmazók, különösen a BlackRock közötti együttműködés gyümölcse.

Mint ilyen, mindent megtesznek, hogy elkerüljék a konfliktust a SEC-el, és nagy valószínűséggel visszavonják az összes ETH ETF kérelmet, ha a SEC erre kéri őket.

A kontextus még ellenségesebbé válik az Ether ETF számára, tekintettel arra, hogy az „animals spirits ” most teljes mértékben átvette az irányítást a piacok felett.

A „mikor, nem ha” megközelítés továbbra is érvényes

A Bitcoin ETF-ek jóváhagyása óta az Ethereum (ETH), a második legnagyobb kriptopénz több mint 30%-ot emelkedett az árfolyamában. A héten 3500 dollár fölött tetőzött.

Chervinsky azonban biztos benne, hogy az ETH ETF-eket előbb-utóbb jóváhagyják:

„Mikor, nem ha”, ez nagyon ésszerűnek tűnik számomra

Amint arról korábban beszámoltunk, a Bloomberg James Seyffart bejelentette, hogy nem számít arra, hogy az Ether ETF 2024 márciusában életbe lép.


Olvastad már? Nagyobb szerepet fog kapni a TON token a Telegram hálózatán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!