Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

-

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok még most kezdenek csak el igazán felgyorsulni.

A Consensys ügyvezetője elmondta, egyfajta szuperciklusba léphetett az iparág, amikor hosszabban tartó emelkedést láthatunk, és a termékek, szolgáltatások iránti igény ugrásszerűen megnő.

„Elérkeztünk arra a pontra, amikor elmondhatjuk, hogy a világ megérett egy új rendszerre. Ha a pénzrendszer szempontjából nézzük, akkor ez az, amelyre szuperciklusként szokás hivatkozni, mikor a jelenlegi rendszer eléri a végső stádiumát. Ez most megtörtént, a rengeteg adósság, és a kamatok miatt, mivel az előző generációk gyakorlatilag megrontották a teljes rendszert, nem csak pénzügyi, hanem sok más vonatkozásban is.”

Lubin úgy fogalmazott, hogy a kriptopénzek megszületése egybeesik azzal a korral, amikor a pénz korlátlanul ömlik a piacra, mikor a végletekig szabályozni akarják, és fentről irányítani a lehető legszigorúbban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a rendszer évezredek óta működik, és a hatóságok, a politikai erő birtokosai, és a különböző közvetítők irányítják az egész világot, az adatbázisokat, hogy ki mit birtokolhat, és mihez van joga.

Lubin szerint Satoshi létrehozta a bizalom decentralizált rendszerét, és eddig sohasem létezett ilyen a világon, a legutóbbi nagy változás pedig, a spot piaci ETF-ek elindulása rövid távon teljesen biztos, hogy jót fog hozni.

A kriptoipar hét éve vár egy ilyen ETF elindulására, és a mostani engedély egyfajta végső bizonyítéknak is tekinthető, hogy a bitcoin felnőtt, és életképes befektetési lehetőség lett belőle.

Ez viszont, az intézményi befektetők tömeges megjelenése nem biztos, hogy egybeesik az alkotó Satoshi eredeti elképzeléseivel.

„Számos nyitott kérdés van még az ETF-ek ügyében, de rövid távon biztos, hogy ez jó dolog. Kinyíltak a piac kapui, és hatalmas mennyiségű tőke jöhet be a szektorba. Ezeket a portfóliókat pedig sokkal kevésbé fogják érinteni a politikusok és a szabályozók machinációi, így vélhetően ez is tovább fogja erősíteni a befektetési hajlandóságot.”

Az USA esetén a politikai szembeszél tagadhatatlan, de Lubin úgy véli, hogy az iparág kezd lendületbe jönni, és lassan eljön az idő, hogy a politikusoknak már nem lesz beleszólása a fejlődés irányításába.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Elmondása alapján Biden elnöksége alatt a SEC számos intézkedést hozott már, amelyek nagy fejfájást okoznak, és amelyek amúgy teljesen értelmetlennek és indokolatlannak tűnnek.

Szerencsére ezt az igazságszolgáltatás is így látja, és több esetben is a kriptoipari vállalkozások javára döntöttek a különböző jogi eljárásokban, így az ország törvényeinek a hatóságok is engedelmeskednek, és nem sértik a vállalkozások jogait.

Olvastad már? Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy újabb Bitcoin feleződés utáni előrejelzés

Elérkezett végre a D-nap - a Bitcoin (BTC) 2024-es feleződése. Az izgalom ellenére azonban a várva várt esemény két táborra osztotta a közönséget - Azokra,...

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!