Heti BTC-előrejelzés: visszahúzódás előtt a bitcoin?

-

A bitcoin árfolyama az elmúlt három hét robbanásszerű ralija után lendülethiányt mutat. A negyedik hét viszonylag csendes volt, sok volatilis mozgás nélkül.

Míg a BTC konszolidálódik, addig más altcoinok jobbra-balra raliznak, hatalmas nyereségeket könyvelve el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Hogyan alakulhat a bitcoin árfolyama?

A bitcoin ára az elmúlt négy hétben 45%-kal emelkedett.

A legingadozóbb mozgások az első három hétben történtek. Bár az elmúlt napok egy konszolidációs struktúrát eredményeztek, hosszú távon a BTC bikásnak tűnik.

Ez a rali arra késztette a BTC-t, hogy a november 5-i, nagyjából 21.400 dolláros swing high fölötti magasabb csúcsot produkáljon, azonban az utolsó jelentős csúcs, amely alacsonyabb mélypontot hozott, 25.205 dollár volt.

Ezt augusztus 14-én érte el, ami tovább erősíti az új emelkedő trend kezdetét.

Addig is jó esély van arra, hogy a bitcoin árfolyama a kritikus támaszszintekre esik, de ha az eladók összefognak, akkor ez a lépés eladássá alakulhat.

A háromnapos grafikonon látható, hogy a közvetlen támaszszint a 21.481 dolláros korlát, amelyen túl a 2023-as ellenőrzési pont (POC) van.

Ha ezek a szintek nem tartanak ki, a vevők valószínűleg mozgásba lendülnek a 2022-es POC-nál, ami 19.250 dollár.

Ez a három támaszszint technikailag kulcsfontosságú felhalmozási zónának számít.

bitcoin

Ennek a regressziós tézisnek a hitelét a bitcoin árfolyamának 30 napos piaci érték / realizált érték aránnya (MVRV) adja.

Ez a mutató a befektetők átlagos nyereségének és veszteségének meghatározására szolgál. Jelenleg az MVRV 16% körül van.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt hónapot tekintve ennyi vásárló cím nyereséges.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A történelmi adatok azt mutatják, hogy amikor a 30 napos MVRV a 12-21%-os zónában van, a Bitcoin árfolyama helyi csúcsot alakított ki.

Ezért a piaci szereplőknek óvatosnak kell lenniük, mivel ezek a készpénzes befektetők a nyereség realizálása érdekében eladhatják állományaikat, ami visszahúzódást indíthat el.

Egy visszahúzódás a 19.250 dolláros támaszszintekig vagy azok fölé jó hely a felhalmozásra.

BTC 30 napos MVRV

Egy lepattanás ezekről a korlátokról a vásárlási nyomás megugrását válthatja ki, aminek hatására a bitcoin árfolyama a következő kulcsfontosságú zónát, 28.000 és 30.000 dollár közötti szintet jelöli ki.

Ezeken a szinteken túl a 31.840 dollár egy kulcsfontosságú szint, mivel ez a 2022 márciusa és novembere közötti 67%-os zuhanás felezőpontja.

A FOMC, a CPI és az amerikai dollár hatása a kriptopiacra

A QCP Capital, egy szingapúri székhelyű kriptokereskedő cég megjegyezte, miszerint „a piac jelezte a Fednek, hogy a beszéd olcsó”, ami nagy jelentőséget ad a február 14-i fogyasztói árindex (CPI) bejelentésének.

A Federal Reserve a CPI és a nem mezőgazdasági bérszámfejtési adatok alapján méri az inflációt, és feladatuk, hogy a 2%-os cél körül tartsa azt.

Ha az infláció magas, a Fed kamatot emel annak csökkentése érdekében, és arra ösztönzi az embereket, hogy hitelfelvétel és költekezés helyett megtakarítsanak.

A Clevelandi Fed Inflation Nowcast modellje 0,6%-os havi CPI-t jósol. Ez hatalmas ugrás az inflációban az előző havi 0,3%-hoz képest.

A QCP Capital megjegyzi, hogy ez az előrejelzés „egy teljes görbe lehet, amely a piac optimista inflációs nézetein alapul”.

A Cleveland Fed inflációs Nowcast modellje

Bár van idő az előrejelzés felülvizsgálatára és az inflációs számok csökkenésére, a befektetőknek óvatosnak kell lenniük.

Ha ez a szám nem csökken, a Federal Reserve magasabb kamatemelést fog indokolni, ami az amerikai dollár emelkedését okozza majd.

Az erősebb dollár a kockázatos eszközök, például a részvények és a kriptovaluták eladását okozná.

Ezért egy magasabb havi CPI jelentős bukkanót jelenthet a bitcoin árfolyamának lefelé irányuló nyomásában.

Alternatívaként a magasabb CPI-vel kapcsolatos várakozások katalizálhatják a kriptopénzek árfolyamának trendfordulóját, amely már négy hete emelkedő tendenciát mutat.

Bár a bitcoin árfolyamának visszahúzódása valószínűnek tűnik, egy hirtelen megugró eladási nyomás, amely a BTC-t a 19.250 dolláros háromnapos vagy heti gyertyatartó alatt zárásra késztetheti, érvénytelenítheti a bullish kilátásokat.

Ebben az esetben a bitcoin árfolyama ugyanazokat a mélypontokat célozhatja meg, és az eladási stoplikviditás 15.443 dollár alatt marad.


Olvastad már? Bitcoin technikai elemzés 01.27.

Forrás: fxstreet.com

Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kolumbiai elnök a bitcoin és a blokklánc felhasználási módjairól tartott megbeszélést

Gustavo Petro, a kolumbiai elnök Samson Mow, a JAN3 ügyvezetője, és több blokklánc-szakértő részvételével tartott egy megbeszélést, amely során a bitcoin lehetséges felhasználási módjairól értekeztek,...

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!