Hatalmas válság jöhet, és nem csak a bankokban

-

Az USA elnökjelöltje, Robert Kennedy arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi bankválság csak a jéghegy csúcsa, és a bajok sokkal nagyobbak lehetnek.

Kennedy a múlt hónapban jelentette be az indulását az elnöki posztért, és a Twitteren azóta is aktív a megosztó témákban.

„A bankcsődök csak a jéghegy csúcsát jelentik. Hatalmas válság közelít. Az új munkahelyek száma harmadik hónapja esik. Két hónapja esik az ipari termelés. Az infláció tönkreteszi a középosztályt és a dolgozókat. A nemzet újraépítésére kellene fordítanunk a figyelmünket.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bankrészvények esnek, de a mentőcsomagok csak tetézik a bajt

Kennedy szerint Biden elnök hiába állítja, hogy a bankrendszer erős és biztonságos, hiszen a bankrészvények éppen szabadesésben zuhannak, az amerikaiak pedig jobbat érdemelnek annál, hogy a tévében nyugtatgassák őket, és elmondják, hogy mit kellene gondolniuk.

„A mentőcsomagok arra ösztönzik a bankokat, hogy felelőtlen mértékű kockázatot vállaljanak, és veszélybe sodorják a betétesek pénzét, akkor is, ha tudják, hogy a tévedés ára hatalmas lehet. Ha pedig hibáznak, a központi bank majd úgyis kimenti őket az adófizetők pénzéből. Érthető okai vannak, hogy a First Republic Bankot meg kell védeni. Nem ezzel a konkrét bankmentéssel van a baj. Maga a rendszer a rossz, ahol a túl nagy intézmények egyáltalán mentőcsomagra szorulnak, nehogy magukkal rántsanak mindenkit.”

Kennedy szerint Biden kriptós adótervezete rettenetesen rossz ötlet, reagálva a legfrissebb hírekre, amelyek szerint az úgynevezett Digital Asset Mining Energy (DAME) néven futó adónemet is bevezetné a kormány.

„A kriptopénzek, élükön a bitcoinnal, az innováció hajtómotorjainak számítanak. A megadóztatása rossz ötlet, és a kormány nagyot hibázik, ha hátráltatni próbálja az iparágat, mert így csak elüldözik innen az innovációt, valahová máshová.”

Kennedy úgy fogalmazott, hogy manapság divatos azért ellenezni a kriptopénzeket, mert a bűnözők is használják őket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

De nem csak a bűnözőknek van szüksége a privát szférára, hanem az átlagembereknek is, főleg olyankor, amikor a kormányok a bankszámlákon keresztül lehetetlenítik el a kritikusaikat, vagy a disszidenseket, vagy éppen a fizetési platformokkal tiltatják le őket.

Az elnökjelölt szerint, amíg az emberekben nem lehet visszaállítani a kormányba vetett bizalmat, addig mindig is szükség lesz a készpénzre és a kriptókra, hogy valódi szabadsága is legyen az embereknek.

zeta

Olvastad már? Égbe szökött a tranzakciószám, mitől menetel így a Bitcoin?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!