Hatalmas ütemben terjed a kriptopénz-használat Argentínában

-

Argentína vezető piaccá vált a kriptopénzek számára, mivel az országban drasztikusan növekszik az infláció.

Amikor a pénz meghal

A kriptopénzek használata Argentínában új magasságokba emelkedett, valószínűleg a 276%-os éves inflációs ráta miatt.

A Forbes szerint Argentína vezeti a nyugati féltekét a kriptopénz elfogadásában, és a Similarweb adatai alapján a világ 55 legnagyobb kriptopénz-tőzsdéjének 130 millió látogatója közül 2,5 millió érkezett Argentínából.

kriptopénz
A Binance öt legnépszerűbb országa a látogatók szerint. Forrás: Similarweb

Ez meglehetősen lenyűgöző arány a lakosság és a kriptofelhasználók tekintetében.

Argentína a Binance, az egyik legnagyobb globális kriptopénz-tőzsde kiemelt piaca is, mivel a Similarweb adatai szerint az argentin forgalom a Binance összes látogatásának 6,9%-át teszi ki.

Az argentinok nem a memecoin trendekre fókuszáló spekulánsok, hanem a kriptopénzeket életmentő eszközként, mindennapi fizetőeszközként használják. Inkább stabilcoinokat, mint például az USDT-t tartanak.

Valódi felhasználók

A kriptopénzek elfogadása nem a memecoinok miatt történik, hanem a helyiek inkább stabilcoinokat, például Tethert tartanak, amelyek az amerikai dollárhoz kötődve megtartják stabil értéküket az argentin pesóval szemben.

Maximiliano Hinz, a Bitget latin-amerikai vezetője elmondta, hogy sok argentin vásárol USDT-t, mégpedig folyamatos tartásra, szemben más országokkal, ahol lehet, hogy tényleg a spekuláció a fő cél.

A fizikai dollár viszonylag nehezebben elérhető az országban, így a fizetésük stabilcoinokra való cserélése és a digitális USDT megtartása érthető választás az inflációval szembenéző argentinok számára, annak ellenére, hogy az országban nincs védelem a stabilcoin befektetők számára.

Stabil, de lassú előrehaladás

Bár Argentína összességében barátságosan viszonyul a kriptopénzekhez, az ország nem igazán szabályozza hatékonyan az iparágat.

2023 végén, miután Javier Milei elnök hivatalba lépett, Argentína hivatalosan is engedélyezte a Bitcoin használatát jogilag kötelező érvényű szerződésekben.

Azóta a helyi kriptopiac szabályozására irányuló erőfeszítések közé tartoznak a cégek számára előírt regisztrációs követelmény, amelyet 2024 áprilisában vezettek be. Bár nem sok előrelépés történt, de legalább elindult a folyamat.

Mindazonáltal Argentínának egyértelműen nehézségei vannak a szabályozott kripto szolgáltatások nyújtásában lakossága számára.

A Forbes szerint Argentína egyik nagy kriptotőzsdéje, még a Binance sem regisztrált a nemzeti értékpapír-szabályozónál, a Comisión Nacional de Valores-nél.

De Hinz szerint ez nem szokatlan, mivel a Bitget működési területén, a latin-amerikai országokban eleve nincs is szükség engedélyezésre.

Olvastad már? A SHIB bikák visszatértek: Ez mit jelent a DOGE és az MTAUR számára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!